Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Φωτογραφίες αποκαλύπτουν την ύπαρξη τρεχούμενου νερού στον Άρη


Ενισχύεται η πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον Άρη, καθώς σε νέες φωτογραφίες που λήφθηκαν από το διαστημικό όχημα της NASA Mars Reconnaissance Orbiter στο πλαίσιο έρευνας ομάδας από Αμερικάνους και Ελβετούς επιστήμονες, φαίνεται να υπάρχει τρεχούμενο νερό.

Πριν από δέκα χρόνια η...NASA είχε ανακαλύψει την ύπαρξη νερού στον Κόκκινο πλανήτη που όμως ήταν παγωμένο και συγκεντρωμένο στους πόλους. Στις νέες φωτογραφίες φαίνονται υδάτινα μονοπάτια στα βουνά του Άρη που ζεσταίνονται από τον ήλιο, τα οποία και εξαφανίζονται το χειμώνα.

Τα υδάτινα μονοπάτια που απεικονίζονται έχουν μικρό πλάτος και μήκος κάποιες εκατοντάδες μέτρα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλφεντ ΜακΓιούεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα: "Η καλύτερη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε μέχρι τώρα για αυτές τις παρατηρήσεις είναι ότι πρόκειται για αλμυρό νερό".

Σύμφωνα με τον διευθυντή της NASA Τσαρλς Μπόλντεν "Το πρόγραμμα εξερεύνησης του Άρη από τη NASA μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο συμπέρασμα ότι ο Κόκκινος Πλανήτης θα μπορούσε να φιλοξενήσει κάποιο είδος ζωής".
tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.