Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Έπαινος στην ΔΕΥΑΚ από το Ινστιτούτο Εργασίας

Για την Τεχνογνωσία και Πληρέστατη Σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου και Μνημονίου Συνεργασίας Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»...

Κατέθεσε η ΔΕΥΑΚ, με τον Δήμο Καστοριάς και τις άλλες Επιχειρήσεις του Δήμου έγκαιρα (7-7-11), ως συμπράττων φορέας, πρόταση στο σχέδιο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ».

Η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και των γυναικών, η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων και των ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες που απειλούνται από τον αποκλεισμό της αγοράς εργασίας, στοχεύουν στην αποτελεσματικότητα αυτού του προγράμματος απασχόλησης προς όφελος όλων των δημοτών. Οι δράσεις που προτείνονται έχουν έντονο κοινωφελή χαρακτήρα, απλώνονται σε όλη την περιοχή ευθύνης της ΔΕΥΑΚ καλύπτοντας και τις εννέα Δημοτικές Ενότητες του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Καστοριάς και θα ενισχύσουν το έργο της ΔΕΥΑΚ στην κατεύθυνση ασφαλούς και βέλτιστης υγειονομικά υδροδότησης, καθολικής συλλογής και επεξεργασίας των ακαθάρτων και διευθέτησης των όμβριων.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς η μοναδική Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην Π.Ε. Καστοριάς που ασκεί τις εκ του Νόμου 1069/1980 αρμοδιότητές της δηλαδή την μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων υδάτων καθώς και της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Καστοριάς, που υποδέχεται τα λύματα σχεδόν όλης της Π.Ε. Καστοριάς, επιφορτίσθηκε στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Καστοριάς να λειτουργήσει και τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης των νέων Δημοτικών Ενοτήτων.

Με δεδομένη όμως την προβληματική κατάσταση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης των νέων οικισμών και την ελλιπή παρακαταθήκη αναγνωριστικών στοιχείων θα χρειασθεί ένα μεγάλο διάστημα προσαρμογής του οργανωτικού σχήματος της ΔΕΥΑΚ στα νέα διευρυμένα καθήκοντα.

Προκειμένου η ΔΕΥΑΚ σήμερα να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε ποιοτική παροχή υπηρεσιών υδροδότησης και συλλογής απορροών στηρίζεται σε κάποιο βαθμό και στην εθελοντική προσφορά αιρετών νυν ή πρώην συμβούλων αλλά και δημοτών που έχουν κάποια σχετική εμπειρία. Η παροχή αυτή εθελοντικής προσφοράς ούτε αποτιμάται ούτε χρεώνεται στους δημότες.

Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για την επερχόμενη κλιματική αλλαγή και την μείωση των αποθεμάτων γλυκού νερού. Η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στο θέμα της διαχείρισης του νερού είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη επιβίωσης. Η ΔΕΥΑΚ έχει το εποπτικό υλικό για να αναδείξει το θέμα, χρειάζεται όμως το ανθρώπινο δυναμικό για να το προβάλει στους συνδημότες μας.

Η ΔΕΥΑΚ ως συμπράττων φορέας στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου για στήριξη της απασχόλησης προτείνει ένα σύνολο δράσεων σε συνάφεια με το αντικείμενό της, που λειτουργούν όμως συμπληρωματικά και ενισχυτικά της ποιότητας των υπηρεσιών της χωρίς να επιβαρύνουν τους δημότες. Παράλληλα ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους πολίτες στο θέμα της διαχείρισης του πόσιμου νερού και των ακαθάρτων (λυμάτων) και τους καθιστούν κοινωνούς στην προσπάθεια προστασίας και διαφύλαξης των υδάτινων πόρων.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Γιώργος Πετκανάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αμεσότητα της σύνταξης και κατάθεσης Επιχειρησιακού Σχεδίου και Μνημονίου Συνεργασίας στο σχέδιο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ», ευχαρίστησε τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τους εμπλεκόμενους φορείς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς προκειμένου να «τρέξει» το συντομότερο αυτό το πρόγραμμα απασχόλησης εργαζομένων.

Σημειώνεται πως στην ΔΕΥΑΚ θα απασχοληθούν 19 άτομα σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων όπως αυτές έχουν ήδη προβλεφθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.