Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η γιορτή της «Αγίας Κυριακής» στο νομό μας

Από σήμερα ξεκινάνε οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της γιορτής της Αγίας Κυριακής.



Πανηγυρικά γιορτάζει το ομώνυμο χωριό με θρησκευτικές ακολουθίες σήμερα Τετάρτη βράδυ και αύριο πρωί της Πέμπτης, ανήμερα της Αγίας Κυριακής, Για τα βράδια του διημέρου έχουν προγραμματιστεί μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με πόντιους καλλιτέχνες.

Η άλλη Αγία Κυριακή, η λιγότερη γνωστή, είναι ένας μικρός μεταβυζαντινός ναός ψηλά, πάνω στις Γκαλιότρυπες, στην περιοχή «Πετσιά», ακριβώς μετά τις κούνιες. Εκεί υπάρχει ένα μονοπατάκι που οδηγεί στο ναό. Εκεί σήμερα στις 7 το απόγευμα θα τελεσθεί Εσπερινός και αύριο πρωί Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία.

Ο Σύλλογος Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς θα είναι εκεί και ο πρόεδρός του κ. Βασίλης Σταμπουλίδης δήλωσε ότι ο Σύλλογος έχει κατασκευάσει σκαλοπάτια από την περιοχή «Πετσιά» μέχρι και την κορυφή του βουνού του Αγίου Αθανασίου και η θέα για τον επισκέπτη που φθάνει εκεί είναι μοναδική.

Αν δε ξέρετε το συγκεκριμένο ναό, γνωρίστε τον κάνοντας μια cyberotsarka και απολαύστε τη θέα από ψηλά εδώ

ή δείτε το βίντεο



Γλέντι από το χωριό της Αγίας Κυριακής



Mπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.