Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κοροϊδία με τις τιμές των διοδίων

Δεν θα προχωρήσει στις προαναγγελθείσες μειώσεις στις τιμές των διοδίων η κυβέρνηση, αφού...
σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη, «δεν θα γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Υποδομών δήλωσε ότι «το 2010 προτείναμε τη μείωση των διοδίων. Τράπεζες και παραχωρησιούχοι δεν δέχονταν συζήτηση... η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα».

Η ομολογία του κ. Μαγκριώτη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος είπε πως «πρέπει να πουμε στους πολίτες την αλήθεια. Ότι δεν υποσχόμαστε απλά για να κερδίσουμε χρόνο».

Ο κ. Μαγκριώτης προσπάθησε να εξηγήσει για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει στις κοινοπραξίες την μείωση του αντιτίμου που πληρώνουν οι οδηγοί στους σταθμούς διοδίων. «Μπορούμε να καταγγείλουμε τις συμβάσεις. Αν το κάνουμε αυτό, τα έργα θα σταματήσουν και θα πρέπει να πληρώνουμε αποζημιώσεις…», επιχειρηματολόγησε ο υφυπουργός Υποδομών.

Με την τοποθέτηση του κ. Μαγκριώτη στη Βουλή κλείνει το κεφάλαιο της μείωσης των διοδίων, που η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει εδώ και μήνες. Ο αρμόδιος υφυπουργός παλαιότερα είχε εξαγγείλει συμπίεση της τιμής του διοδίου, δραστικό περιορισμό της στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, διευκολύνσεις με εκπτωτικές κάρτες για τις τοπικές μετακινήσεις, αλλά και χαμηλότερες τιμές για τους οδηγούς που κινούνται πολύ συχνά στις εθνικές οδούς.

Προφανώς, όμως όλες αυτές οι δεσμεύσεις αποδεικνύνονται κενό γράμμα και οι εξαγγελίες του κ. Μαγκριώτη ότι τα διόδια θα γίνουν φθηνότερα μοιάζουν με απόψεις… last year

Πηγή Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

Η2Ο είπε...

οδηγίες για το πώς να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ θα βρείτε στο blog

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

εκεί μπορεί ο καθένας να βρει και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία και τις ληστρικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.
η κοροιδία πλέον δεν έχει όρια και είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας ως πολίτες, μιας και είμαστε προ των πυλών για μεγάλα πανηγύρια..κοντός ψαλμός αλληλούγια

προς betska:
επειδή κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά σοβαρό το θέμα καλό είναι να μείνει στα δημοφιλή για να ενημερωθεί ο κόσμος ή να γίνει μια ανάρτηση του blog της επιτροπής διοδίων

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι διόδια σαν αυτά για την εγνατία αξίζει να πληρωσουμε και πολύ ευχαρίστως. για τα υπόλοιπα ρίξτε μια ματιά τις συμβάσεις για να καταλάβετε γιατί ο σιουφλιάς χόρευε αγκαζέ με τους εργολάβους και γιατί αποσύρθηκε από την πολιτική ο ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ με τέτοιες συμβάσεις ποιος τον φτάνει

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε "αξίζει να πληρώνουμε" για την Εγνατία και "ευχαρίστως" όπως γράφεις!!!!!

Ίδιες τιμές διοδίων έχουν στην Ευρώπη, αλλά εκεί οι μισθοί είναι δεκαπλάσιοι των Ελλήνων.

Οι τιμές των διοδίων σε όλον τον ανεπτυγμένο κόσμο (εκτός των τριτοκοσμικών) είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ προς τον μέσο μισθό.

Δεν πληρωνόμαστε σαν τους Σουηδους ή τους Ελβετούς, για να πληρώνουμε διόδια με τις ίδιες τιμές που πληρώνουν κι αυτοί, που έχουν φυσικά εναλλακτικές διαδρομές -σούπερ δρόμους- χωρίς διόδια...

Μην γράφεις χωρίς να γνωρίζεις.

Οι τιμές αυτές των ελληνικών διοδίων, απαντώνται μόνο σε τριτοκοσμικά ή υπό ανάπτυξη κράτη, και "βολεύουν" την οικονομική ελίτ. Ο λαός αδυνατεί.
Έτσι έγινε η Ελλάδα σήμερα. Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε αν δεν πληρώσουμε του κόσμου τα λεφτά στα διόδια. Αν βάλει κανείς και την βενζίνη, τότε καταλαβαίνουμε το αδιέξοδο του λαού.

Στα δυτικά ανεπτυγμένα κράτη είναι αναλογικά και μάλιστα θεωρούνται φθηνά.

ΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙ ΦΘΗΝΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ???
Μόνο εσύ ρε φίλε, που λες και μάλιστα "ευχαρίστως" να πληρώνουμε στην Εγνατία.

Γι' αυτό μείναμε στην Καστοριά 523 χρόνια στους Οθωμανούς, επειδή και τότε "ευχαρίστως" πληρώναμε "κεφαλικό φόρο".

ΕΛΕΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ!!!!! ΕΛΕΟΣ!
ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΑΝ ΦΟΡΑΣ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΦΑΚΙΟΛΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ, ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΦΕΣΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.