Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Άλλη μία αρκούδα έχασε τη ζωή της στην Εγνατία οδό‏

Άλλη μία αρκούδα έχασε τη ζωή της στην Εγνατία οδό στην προσπάθειά της να διασχίσει τον άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή. Η αρσενική αρκούδα βάρους 150 κιλών και ηλικίας μεταξύ 8 και 10 ετών παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό κοντά στο ρέμα Γκιώλη.




Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο του αυτοκινητόδρομου έχουν σκοτωθεί άλλες τρεις αρκούδες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ συνολικά στην Εγνατία ήταν η δέκατη.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» ειδοποιήθηκε άμεσα για το συμβάν από το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων της Εγνατίας, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή του άγριο ζώο.

Η «Καλλιστώ» έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα είναι ακατάλληλη, ενώ καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες διαβάσεις για την άγρια πανίδα.
Πηγή:newstoday.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Φωτογραφία είναι παλιά!!!!!
Αν η "Καλλιστώ" συνεχίζει να μην δίνει στην δημοσιότητα φωτογραφίες των αυτοκινήτων, των οδηγών, συνοδηγών, των αντικειμένων του τροχαίου (φρεναρίσματα, συντρίμμια, τζάμια, κλπ αυτοκινήτου), δηλώσεις οδηγών (τα 5 λεπτά δημοσιότητας δεν ισχύουν σε αυτούς τους οδηγούς, τόσο υπεράνω είναι?), αποζημιώσεις οδηγών (εδώ ένα σκυλί χτυπάς με 60 χλμ/ωρα με το αυτοκίνητο και γίνεται σοβαρή ζημιά, πόσο μάλλον με 130-150 χλμ/ώρα να χτυπήσεις μία αρκούδα 150 κιλών!!), τόσες χιλιάδες ζημιές ευρώ και κανείς δεν ζητάει αποζημιώσεις? Βίντεο (κανένα, απολύτως κανένα, βίντεο δεν υπάρχει με το σημείο της σύγκρουσης, έστω μετά από την σύγκρουση, έστω τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο!!!!,),αίματα από αρκούδες κανένα και ποτέ, βίντεο της Εγνατίας Οδού (συνεχώς μαγνητοσκοπούνε την Εγνατία Οδό) που να δείχνει έστω ότι διασχίζουν αρκούδες την Εγνατία (αν υπήρχε τέτοιο βίντεο θα το είχε κάνει «σημαία» η Καλλιστώ και ο Αρκτούρος), εξετάσεις των οδηγών, συνοδηγών στο Νοσοκομείο (130-150 χλμ/ωρα και γάτα να χτυπήσεις, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σκοτωθείς, με την αρκούδα, ούτε γάτα ούτε ζημιά, ουδείς δεν έπαθε ποτέ τίποτε, μόνο τα 150 κιλά με τα 150 χλμ/ώρα την αρκούδα βρήκε ο θάνατος!... κλπ... τότε πιστεύουμε ότι είναι σκηνοθετημένα όλα αυτά. Ναι αυτό πιστεύουμε ότι είναι σκηνοθετημένα!!!! Υπονοούμενα και παρόμοια σενάρια, εξ άλλου έχουν δημοσιεύσει και οι τοπικές εφημερίδες της Καστοριάς.
Τέλος, παρατηρήσατε ότι μετά το 1,5 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η «Καλλιστώ», ο «Αρκτούρος» εξαφανίστηκε και δεν βγάζει ούτε δελτίο τύπου???

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια)
Τα περισσότερο blogs που αναφέρουν την είδηση επικαλούνται πηγή την Καλλιστώ, ΟΜΩΣ στο site της Καλλιστώ δεν υπάρχει καμία "είδηση" γι' αυτό που αναφέρεις Μπέτσκα και εσύ ελαφρά τη καρδία!

ΚΑΛΛΙΣΤΩ είπε...

Η είδηση που αναδημοσιεύθηκε είναι αρκετά παλιότερη. Για την ακρίβεια το Δελτίο Τύπου το οποίο αφορούσε στο συγκεκριμένο περιστατικό εκδόθηκε στις 26/05/2011. Δεν έχει καμία ευθύνη η Καλλιστώ για την αναδημοσίευσή της (όπως θα δείτε και στην ιστοσελίδα, δεν υπάρχει καμία τέτοια ΝΕΑ είδηση). Η φωτογραφία δε, που χρησιμοποιήθηκε είναι φωτογραφία αρχείου (από παλιότερο περιστατικό). Για όσα γράφτηκαν περί σκηνοθετημένων περιστατικών μπορεί κάποιος να ανατρέξει στο κανάλι της οργάνωσης στο YouTube (http://www.youtube.com/user/callisto2004). Το video αφορά στο πρώτο ατύχημα που έγινε το 2009 στο τμήμα 4.1 της Εγνατίας Οδού (τμήμα Παναγιά-Γρεβενά). Φωτογραφικό υλικό από σκοτωμένες αρκούδες, τρακαρισμένα αυτοκίνητα και αποδείξεις σχετικά με τη συχνότητα με την οποία περνάνε οι αρκούδες στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα της Καλλιστώς (www.callisto.gr). Οι προσπάθειες μας όλα αυτά τα χρόνια αφορούν όχι μόνο στην προστασία και διατήρηση της αρκούδας, αλλά και στην προστασία των ίδιων των οδηγών. Τα υπόλοιπα που γράφτηκαν αποτελούν απλώς σενάρια που σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.