Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο Φ.Πετσάλνικος για υγεία,συνεταιρισμούς και τιμές αγροτικών προϊοντων


Δεν θα καταργηθούν κλινικές στα περιφερειακά νοσοκομεία διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η συγχώνευση κλινικών έχει να κάνει με τα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, που εκεί πρέπει να γίνει συγχώνευση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Τέλος επεσήμανε «αναβάθμιση της παρεχόμενης υγείας και όχι υποβάθμιση είναι ο στόχος και το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που παίρνει το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση συνολικότερα».

Για το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών δήλωσε οτι το νομοσχέδιο στοχεύει στο να υπάρξει ένας ριζικός εκσυγχρονισμός των συνεταιρισμών, ώστε να γίνουν πραγματικά χρήσιμα εργαλεία στα χέρια των αγροτών και κυρίως να υπάρξουν και άλλες μορφές συνεργασίας των αγροτών, όπως οι ομάδες παραγωγών ή οι επιχειρησιακές συνεργασίες διακλαδικής μορφής ανάμεσα σε αγρότες ή σε οργανώσεις αγροτών.

Τέλος για τιμές των δημητριακών επεσήμανε οτι οι τιμές των δημητριακών φέτος είναι σχεδόν διπλάσιες από εκείνες που εδίδοντο τα προηγούμενα χρόνια και εξήγησε παράλληλα οτι αυτό οφείλεται σε δυο παράγοντες :ο ένας παράγοντας έχει να κάνει με την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών και ο άλλος παράγοντας έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Κυβέρνηση από την περασμένη κιόλας χρονιά, μη επιτρέποντας ουσιαστικά να γίνουν πρόωρες μαζικές εισαγωγές σίτου, όπως γινόταν στο παρελθόν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.