Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Διαμαρτυρία Χατζησυμεωνίδη για το κλείσιμο της Αγροτικής Μεσοποταμίας‏

Κε Διοικητά

Στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας από το 1981 λειτουργεί υποκατάστημα της Α.Τ.Ε, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 7.000 πολίτες, που κατοικούν στον Πρώην Δήμο Μεσοποταμίας...
πρώην Κοινότητα Καστρακίου, πρώην Δήμο Ακριτών και Δήμο Νεστορίου.

Σε ολόκληρη την περιοχή είναι το μοναδικό Τραπεζικό Κατάστημα . Προσφέρει σημαντικό Κοινωνικό έργο, τονώνοντας τις Τοπικές Κοινωνίες ,στηρίζοντας τις οικονομίες τους και διευκολύνοντας τη ζωή των κατοίκων τους.

Το υποκατάστημα αυτό προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργία- Κτηνοτροφία) ή είναι Συνταξιούχοι και μικροεπιχειρηματίες. Σχεδόν το σύνολο των Συνταξιούχων ,ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα , λαμβάνει την σύνταξή του από το συγκεκριμένο Τραπεζικό κατάστημα. Ο Αγροτικός πληθυσμός εδώ και 30 χρόνια στηρίζει το εν λόγω Υποκατάστημα τόσο σε ατομικό επίπεδο , όσο και με τις παραγωγές του.

Στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας στεγάζεται και λειτουργεί η Δ.Ε.Υ.Α.Κ, που κάνει κύκλο εργασιών περίπου 3.000.000,00 Ευρώ ετησίως. Είμαστε σε επαφή με την Διοίκηση του Υποκαταστήματος για αποκλειστική συνεργασία και πληρωμή μισθών 31 υπαλλήλων , εφ΄όσον το υποκατάστημα συνεχίσει να υφίσταται.

Με το κλείσιμο του καταστήματος το πλήγμα για την Δημοτική Ενότητα και για την γύρω περιοχή είναι τεράστιο. Θα προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημιά στην Τοπική Οικονομία και θα αναγκάσει τους επιχειρηματίες της περιοχής , οι οποίοι είναι νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να ζήσουν και να εργασθούν στον τόπο που γεννήθηκαν , να αναζητήσουν άλλες επαγγελματικές λύσεις. Θα αναγκάσουν τους ηλικιωμένους να μετακινηθούν στην Πόλη για να εξυπηρετηθούν αλλά και η εξυπηρέτηση στην Α.Τ.Ε της πόλης θα καταστεί προβληματική λόγω της συμφόρησης που θα δημιουργείται εκεί.

Κα Διοικητά

Ζητούμε να ανακαλέσετε το κλείσιμο του Υποκαταστήματος Α.Τ.Ε. στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου μας , για να ενισχυθεί η αναπτυξιακή πορεία του τόπου και της γύρω περιοχής, να εξυπηρετηθεί ο ηλικιωμένος Συνταξιούχος, να μην καταστραφούν οι προσπάθειες που γίνονται από τόσα νέα άτομα για ανάπτυξη των οικογενειακών τους Επιχειρήσεων .

Η ενέργεια διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος, έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων ,δεδομένου ότι εξυπηρετείται ο αγροτικός κόσμος της περιοχής και παρουσιάζει αυξημένη κίνηση.

Επιβεβαιώνουμε την αναγκαιότητα της συνέχισης της λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος Α.Τ.Ε , διότι μία τέτοια αρνητική εξέλιξη θα προκαλέσει , υποβάθμιση σε λειτουργικό και κοινωνικό επίπεδο όλης της περιοχής καθώς θα παρουσιασθεί ένα μεγάλο ΄΄ κενό΄΄ στην κάλυψη των αναγκών του αγροτικού κόσμου, του συνταξιούχου. Θα απειλήσει την ύπαρξη και λειτουργία άλλων Υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Όλες οι παραπάνω αναφορές πιστοποιούν την ΄΄ Ωφελιμότητα΄΄ που προσδίδει το υποκατάστημα Α.Τ.Ε στην περιοχή , με αποτέλεσμα να θεωρούμε επιβεβλημένη την πολιτική της σκληρής διαπραγμάτευσης , να μην κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου μας .

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμάν αυτοί οι Πόντιοι για την Μεσοποταμία!!! Την μία φορά ο Σαββόπουλος και τώρα ο Χατζησυμεωνίδης. Φτάνει πια, ο νομός δεν έχει μόνο Πόντιους!

Ανώνυμος είπε...

twra pou patane i pontioi sti sigekrimeni periptosi den exw katavi.

Ανώνυμος είπε...

εισαι πολυ ακυρος με το σχολιο 'αμαν αυτοι οι ποντιοι...',που κολαει αυτο δεν το καταλαβε κανεις,μονον εσυ...μακεδονομαχε!!!

Ανώνυμος είπε...

Χατζησυμεωνίδης = Πόντιος
Σαββόπουλος = Πόντιος
Μεσοποταμία = Ποντιακό χωριό

Ανώνυμος είπε...

μπορεις να μας εξηγησεις τι θελεις να πεις?και τι προβλημα εχεις με τους ποντιους?

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.