Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Όχι στο κλείσιμο των καταστημάτων της παραλίας.

Διαβάζοντας τα σχόλια των συμπολιτών μου και τις απόψεις τους για τα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου της Νότιας Παραλίας θα ήθελα να πω τα εξής:..

Πρώτον με βρίσκει σύμφωνο το γεγονός πως πρέπει να μπούνε κανόνες κυρίως στο θέμα της ηχορρύπανσης που είναι και το πιο σοβαρό θέμα και μετά αν θέλετε και στην κατάληψη του πεζοδρομίου και του δρόμου από τις καρέκλες και τα τραπέζια που πλέον έχουν βγει στο δρόμο με διάφορες μορφές. Επίσης με τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες θα πρέπει να ισχύει ότι ισχύει για όλους τους κατοίκους της πόλης.

Με το να κλείνει όμως ο Δήμος ή η αστυνομία ένα καταστήματα δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ γιατί δεν λύνεις το πρόβλημα με το να κλείσεις ένα δυο μαγαζιά και να συνεχίζεται η παρανομία στα υπόλοιπα. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Η επένδυση του κάθε επιχειρηματία βρίσκεται στον αέρα με την απόφαση ενός δυο ανθρώπων. Ο Νόμος θα πρέπει να ισχύει για όλους και όχι για κάποιους.

Δυστυχώς τα καταστήματα αυτά σήμερα και λόγω οικονομικής κρίσης είναι τα μονά που μπορούν να δώσουν θέσεις εργασίας(έστω και ανασφάλιστες) αλλά και να πληρώσουν και να αποδώσουν Φ.Π.Α και φόρους καθώς είναι τα μόνα καταστήματα την εποχή αυτή που διακινούν «ζωντανό» χρήμα είτε από κατοίκους της πόλης είτε από τους τουρίστες.

Τα σχόλια για το τι ρούχα φοράνε, τι αμάξια έχουν και αν χρωστάνε είναι δικά τους προβλήματα και όχι δικά μας.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με το να μπουν κανόνες στο σύνολο των καταστημάτων για τον τρόπο λειτουργίας τους και όχι να κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις.

Υ.Γ. Πριν λίγο καιρό τα μαγαζιά νομίζω έκαναν ένα σύλλογο. Ποια η θέση του για όλα αυτά; Μόνο για το τσιγάρο σας νοιάζει;

Απλά ένας δημότης

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια μαγαζιά έκλεισαν ρε παιδιά. Εγώ μόνο ένα είδα κλειστό. Κάτι άλλα με βαρβάτες παρανομίες λειτουργούν κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

κλεινουν μονον αυτα που θελουν καπιοι πλουσιοι της παραληας να κλεισουν,χατιρια κανουν. Αυτην ειναι η Ελλαδα αθεμιτος ανταγωνισμος σε ολο του το μεγαλιο......

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει η δημοτική αρχή να εφαρμόσει τον νόμο.
Γιατι δεν θέλουνε να μπεί τάξη;
Υπάρχουν συμφέροντα;
Πιστεύω πως όχι.
Αλλά κάποια στιγμή θα ελεγχθούν, και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.
Να ξέρουν ότι η στιγμή αυτή είναι πολύ κοντά.

Petran είπε...

Να ξηλωθούν όλες οι τέντες και οι κατασκευές που έχουν μετατρέψει την παραλία σε σκηνικό απο ταινία του Κουστουρίτσα. Ένα χρώμα για όλους και περιορισμένης έκτασης κατάληψη του πεζοδρομίου.

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν τα πάντα από το πεζοδρόμιο. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Κανένα τραπεζάκι στην παραλία, όλα στο πεζοδρόμιο μπροστά από τις βιτρίνες τους. Όσα χωράνε.
Έχουν εξ άλλου κάνει προεκτάσεις, που τα μαγαζιά τους έγινα διπλά και τριπλά λόγω αυτών των προεκτάσεων.
Φτάνει πια τριτοκοσμική Καστοριά συμφερόντων.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά και εγώ συμφωνώ να φύγουν αλλά αυτό το επιχείρημα με τις ομοιόμορφες τέντες είναι γελοίο. Αυτό γινόταν μόνο τις χώρες του υπαρκτού (ανύπαρκτου)σοσιαλισμού.
Γιατί πιστεύετε πως θα είναι καλύτερα με τέντες ενός χρώματος ? Στον στρατό είμαστε ?
Αν είναι έτσι να επαναφέρουμε και την ομοιόμορφη σχολική ποδιά.
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...

ανωνυμος 109 είπε...

φυσικα υπαρχει το βυσμα σε ολα τα πραγματα στην ελλαδα....αλλα αφου γινεται θεμα για τις παρανομιες τοτε να υπαρχει ιση μεταχειριση σε ολους.....γιατι ολα τα πληρωνει ενας?????δεν εχω δει αλλο μαγαζι τοσο καιρο κλειστο.????γιατι αραγε???οι αλλοι τοσο νομιμοι ειναι κ δεν εχει κανει κανεις επεκταση την αυλη του μπροστα????ολα αυτο το μαγαζι τα εχει κανει????απο οσο εχω δει ειναι το μοναδικο μαγαζι που εχει τουαλετα Α.Μ.Ε.Α......οικογενιες ζουνε σε ολα τα μαγαζια δεν ειναι καθολου δικαιο.....(ενας απλος πολιτης της πολης μας!!)

Ανώνυμος είπε...

Αυτα τα ρουσφετια αν δεν ειχαμε στην χωρα θα ημασταν μια χαρα!!!οποιος εχει γνωστους επιβιωνει οποιος οχι κλεινει.....
Ευχομαι ο καινουριος δημος να μην ειναι ετσι.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μπέτσκας είπε...

Αλλα σχόλια άσχετα με το θέμα δεν θα δημοσιευθούν.Προτιμάμε την επιχειρηματολογία και το διάλογο και όχι τις ύβρεις και τις απειλές..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την πρόταση να μιμηθούμε την παραλία της Θεσσαλονίκης.
Δηλαδή να φύγουν ΟΛΑ τα τραπέζια από την παραλία και να επιτραπούν τραπεζοκαθίσμτα απέναντι, δηλαδή στο πεζοδρόμιο μπροστά στα μαγαζιά, στα κτίρια.
Και ΟΛΗ παραλιακή της Μ. Αλεξάνδρου (πλακάκια, γκαζόν, πάρκο), να αποδοθεί μόνο στους πεζούς.
Φτάνει αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση.
ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΟΙΠΟΝ.

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.