Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τα φάγαμε με τις αρκούδες;‏

Αντί να κοιτάξουν να κρατήσουν τον κόσμο στο Νεστόριο που σιγά-σιγά αδειάζει, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, προσπαθεί να κρατήσει τις...
αρκούδες!!

Και μάλιστα να τις επιβάλλει στους Νεστορίτες, και γενικά στους κατοίκους των οικισμών του Γράμμου, με το νέο πρόγραμμα που προωθεί με τον τίτλο «Συνύπαρξης αρκούδας και ανθρώπου» (!) προϋπολογισμού 1.128.326 (ναι 1.128.326 ευρώ!) από 1η Οκτωβρίου 2010 (ναι από το 2010 θα ισχύει!) έως 30 Ιουνίου 2014.

Με αυτά τα χρήματα θα «ταΐσουν» εκτός από τις αρκούδες, και τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν την ευφάνταστη αυτή ιδέα: της συνύπαρξής μας με τις αρκούδες, που θέλουν να μας επιβάλλουν σώνει και καλά κάποιες οικολογικές οργανώσεις. Οι οποίες χρόνια τώρα βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με τα τροχαία στην Εγνατία (πριν τους οικολόγους, γιατί δεν ακούγαμε κανένα τροχαίο με αρκούδες στους εθνικούς μας δρόμους;), με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, και σε τελική ανάλυση να απορροφήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Και ιδού το αποτέλεσμα: Την υπογραφή του προγράμματος.

Στο τέλος δεν θα μείνει ψυχή στα χωριά του Γράμμου. Θα μείνουν μόνο οι αρκούδες. Αυτός ο εμπαιγμός των οικολογικών οργανώσεων και του πολιτικού κατεστημένου, πρέπει να λάβει τέλος.

Εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει, και αφήνει τα χωριά του, αλλά για τους οικολόγους πάντα κάτι βρίσκεται. Είτε με αφορμή τις αρκούδες, είτε με αφορμή τα πτηνά των Ορνιθολόγων, είτε με αφορμή τα ψάρια Ενυδρείου.

Επιπλέον ακούγεται έντονα ότι την δράση θα στελεχώσουν κάποιοι από το στενό περιβάλλον της τέως νομαρχίας Καστοριάς (στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ σας κοινοποιώ σχετικό δημοσίευμα), μια και τα άτομα που
φημολογείται ότι θα προσληφθούν είναι [......]*, τα οποία έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τους κ.κ. Κ. Λιάντση, Δ. Σαββόπουλο, Α. Ευαγγέλου και Ι. Μίσχου.

Μετά τι να απαντήσεις στο «μαζί τα φάγαμε»;
Τα φάγαμε με τις αρκούδες;


Αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής

(*) Η ΟΔΟΣ απάλειψε από το κείμενο του επιστολογράφου τα στοιχεία των αναφερόμενων υποψήφιων. Αφήνει όμως τα ονόματα των παραγόντων της δημόσιας ζωής, εξ αιτίας της ενεργούς συμμετοχής τους σ' αυτήν.

πηγή: odos-kastoria.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ.ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ τα ζώα αποτελούν σημαντικό κρίκο στην διατροφική αλυσίδα και όλα χρειάζονται προστασία. Γιατί οι άγριες αρκούδες, που η γη έχει εκατομμύρια αρκούδες (μη προπαγανδίζεις λοιπόν για κίνδυνο εξαφάνισης και εμπαίζεις την νοημοσύνη μας) χρειάζεται περισσότερο προστασία από τα άλλα ζώα;

Γιατί απλούστατα υπάρχουν Έλληνες οικολόγοι που έχουν καλύτερη όσφρηση από τις αρκούδες. Αυτοί μπορούν να μυρίσουν χρήμα από χιλιόμετρα μακριά. Ζεστό, ζουμερό χρήμα.

1,5 εκατομμύρια για σεμινάρια και ημερίδες, ένσημα του ΙΚΑ, εκτός έδρας, αφίσες και αναδρομικά.... αυτό είναι σκάνδαλο πέρα για πέρα.

Φαίνεται ότι είσαι μέρος της διατροφικής αλυσίδας και εσύ.
Καλά λέει η επιστολή της εφημερίδας:
«Τα φάγαμε με τις αρκούδες».

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ Η ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ?ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ,ΧΑΝΕΤΑΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ ΥΠΟΘΕΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το πάρεις, εσύ και η παρέα σου, θέλεις να πεις. Έτσι δεν είναι καλέ οικολόγε;
Α φύγε από εδώ πέρα, που θα μας καθήσετε στο κεφάλι, που χρόνια μαστίζεται ο τόπος από την ανεργία και θα έρθετε εσείς με τα 4Χ4 να μας το παίξετε οικολόγοι. Που μόνο τις τσέπες σας κοιτάτε. Λαμόγια!

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.