Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου


Στις 22 Ιουνίου κάθε χρόνο, οι φανατικοί φίλοι του «Σκαραβαίου» (του δημοφιλούς μοντέλου της Volkswagen «Beetle»), που δεν είναι λίγοι σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν το αντικείμενο της λατρείας τους.

Γιατί στις 22 Ιουνίου ;
Αυτήν την ημέρα, του 1934, υπογράφθηκε το συμβόλαιο μεταξύ της "German Automobilistic Industry National Association" και του Δόκτορα Φερδινάρδου Πόρσε. Με αυτό το συμβόλαιο η τότε εταιρία του Φερδινάρδου Πόρσε δεσμευότανε να αναπτύξει το αυτοκίνητο του Λαού (Volkswagen) και να υποβάλει προς έγκριση το πρωτότυπο σε 10 μήνες από την υπογραφή του συμβολαίου. Αυτή ήταν η μέρα όπου το πετυχημένο έπος του Σκαραβαίου ξεκίνησε.

Εφόσον επρόκειτο να ορισθεί παγκόσμια ημέρα θα έπρεπε να ληφθούν υπ' όψιν οι κλιματικές συνθήκες στον πλανήτη.Το κλίμα τον Ιούνιο είναι βολικό στο βόρειο ημισφαίριο, και βρίσκει σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος του νοτίου ημισφαιρίου πράγμα που συντελεί στην επιτυχία της ημερομηνίας.

Ο λόγος που επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία

Ο ορισμός αυτής της ημερομηνίας έχει σκοπό την προκαθορισμένη ημερομηνία εορτασμού του Best Seller αυτοκινήτου στο κόσμο που ανακηρύχθηκε το αυτοκίνητο του αιώνα, και το αυτοκίνητο που επιλέχθηκε από χιλιάδες θαυμαστές για να αποτελέσει το θαυμαστό απόκτημα τους.
skaravaios.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.