Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Καστοριά: «Διέξοδος» Εκδηλώσεις ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών του Νομού Καστοριάς «Διέξοδος» σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις αφορούν όλη την κοινότητα και έχουν ως εξής:

Κυριακή 26 Ιουνίου
-Ημερίδα με θέμα : «Η γλώσσα της ζωγραφικής των παιδιών, Πρόληψη για την ζωή». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και ώρα 11:00πμ

Εισηγητές θα είναι:
Φαϊτάκης Μανώλης, Παιδοψυχίατρος. Υπεύθυνος Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας, Κεντρικού τομέα Θες/νίκης .
Πιο συγκεκριμένα ο κος Φαϊτάκης θα αναφερθεί στην χρήση της
Παιδικής Ζωγραφικής στις Θεραπείες των παιδιών και των εφήβων.

Μπούρα Άλκηστις, Κοινωνική Λειτουργός. Εικαστική Θεραπεύτρια επί
πτυχίο, Εργασιακή εμπειρία κυρίως στο χώρο της απεξάρτησης από ουσίες
ως Κοινωνική λειτουργός και ως ασκούμενη εικαστική θεραπεύτρια. Πιο
συγκεκριμένα η κα Μπούρα θα κάνει αναφορά

1. Στα στάδια του παιδικού ιχνογραφήματος
2. Στον τρόπο με τον οποίο δρα η εικαστική έκφραση στα παιδιά και ποια είναι τα στοιχεία που την καθιστούν θεραπευτική.

- Το συντονισμό της Ημερίδας θα έχει η κα Βόλτση Νικολέτα, Ψυχολόγος. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ενημέρωσης και Πρόληψης του Νομού Καστοριάς «Διέξοδος».

Κυριακή 26 Ιουνίου
-Μουσική Εκδήλωση στην Νότια Παραλία(έναντι Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς) και ώρα 20:00 με τους Βlue Νote Βand, καθ'όλη την διάρκεια της συναυλίας θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης από τα στελέχη της «Διεξόδου» και από έντυπο υλικό που θα διανεμηθεί.

Χορηγός της μουσικής εκδήλωσης η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα της
«Διεξόδου» 24670-23278 & 24578 καθημερινά από τις 9:00 έως 15:00

« Γιατί η Πρόληψη είναι υπόθεση όλων! «

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "Διέξοδος" εμφανίστηκε ξαφνικά.
Φαίνεται λόγω ΔΝΤ πάει για κλείσιμο ,και πρέπει να αποδείξουν ότι δικαίως αμοίβονται.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μάλλον ζεις σε άλλη πόλη ή εκτος πραγματικότητας .Βέβαια το πιο πιθανό είναι να έχεις εμπάθεια για δομές που βοηθούν γονείς ,παιδιά ,φαντάρους και πολίτες που έχουν ανάγκη απο ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση αλλά και άγνοια για την αξία και την χρησιμότητα της πρόληψης.
Η Διέξοδος δεν εμφανίστηκε ξαφνικά όπως το πικρόχολο και γεμάτο κακία σχόλιό σου αλλά συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία. Έλα να ρωτήσεις εμάς τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς που συμμετέχουν στις δράσεις τους ,το στρατό , την αστυνομία , την εκκλησία να μάθεις..

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν πρώτα να γνωρίζετε τις δράσεις της <> και μετά να εκφέρεται την άποψη σας!
Είμαι στην Καστοριά τουλάχιστον 2 χρόνια και αυτό που βλέπω καθώς και το αναγνωρίζω είναι ότι τα άτομα της <> καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για το κοινωνικό σύνολο. Αυτά που μας προσφέρουν αγαπητέ μου ή αγαπητή μου καλό θα ήταν να τα εκτιμάμε και μάλιστα να τους ευχαριστούμε που με την προσπάθεια τους βοηθάνε τον κόσμο και προβάλλουν μηνύματα που μπορούν να μας βοηθήσουν όλους,αντί λοιπόν να κατηγορείτε τέτοιου είδους εκδηλώσεις καλύτερα θα ήταν να ασχοληθείτε με σημαντικότερα θέματα..
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

άσχετο το σχόλιο με το σκανδαλό,το διοικητικό συμβούλιο από τότε έχει αλλάξει και σε αυτό δεν εμπλέκονται οι εργαζόμενοι!!!
αντί να στεναχωριόμαστε που μια κοινωνική δομή που επιτελεί ένα τόσο σημαντικό έργο μπορεί να κλείσει, χαιρόμαστε που ακόμα μερικοί επιστήμονες θα βρεθούν χωρίς δουλειά!!!
αυτό είναι κατάντια!!!!!
ντροπή σας για την εμπάθεια που δείχνεται...

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε όλοι σας βέβαια το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων απο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της "Διεξόδου" Καστοριάς?

Σ' αυτό βλέπω όλοι συμφωνούν στο κουκούλωμα

Ανώνυμος είπε...

GNORIZOYME TI ESTI "DIEXODOS" STHN KASTORIA KAI GIA POION LOGO EGINE.
GIA TOUS MISTHOYS!

Ανώνυμος είπε...

Ναι να κλείσει η "Διέξοδος"!
Όπως κλείνουν πολλές προβληματικές για την σωτηρία της Ελλάδας στην δεινή αυτή οικονομική κατάσταση που ζούμε.
Δεν θα γυρίσουμε στην Δραχμή, επειδή κάποιες Δράσεις, Δομές, ΜΚΟ, ΔΕΚΟ, Δημοτικές Εταιρίες κ.λ.π. ρουφάνε αχόρταγα τα χρήματα των φορολογουμένων, μόνο και μόνο γιατί έχουν καλές πελατειακές σχέσεις.!
Δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα που μένουν τόσοι άνεργοι τόσα και τόσα χρόνια, εξ αιτίας τέτοιων Δράσεων, είναι δίκαιο;
Μετά θα μου πείτε εμένα ότι έχω εμπάθεια; ΕΣΕΙΣ;
Γιατί εγώ να μην έχω να ταΐσω σήμερα τα παιδιά μου επειδή έχω αξιοπρέπεια, και ΔΕΝ ΓΛΥΦΩ κανέναν πολιτικό, δήμαρχο ή παπά, ενώ κάποιες άλλες και άλλοι, γουστάρουν να με βλέπουν φτωχό και να χαριεντίζονται στα τοπικά ΜΜΕ με παιδικές χειροτεχνίες και τραλαλά και τραλαλό, ότι τάχατε ενδιαφέρονται να σώσουν τα παιδιά μου να μην γίνουν ναρκομανείς!!! Και να τους πληρώνω σαν φορολογούμενος επιπλέον!
Σιγά ρε επιστήμονες που θα μου σώσετε και το παιδί μου από πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες φίλε γιατι να υπάρχουν δομές; Επίσης να κλείσουν τα σχολεία σιγά μην μάθουν γράμματα τα παιδιά μας.Το πληρώνουμε κιόλας.Να κλείσει ο ΟΚΑΝΑ δεν θα πληρώνουμε εμεις για τους ναρκωμανεις να πεθάνουν όλοι σιγά μην τους σώσουν.Να κλείσουν τα ειδικά σχολεία και οι δομές για ΑΜΕΑ ΆΜΕΣΑ.Πηγαίνουν εκέι και κάθονται και παίζουν όλοι μέρα.Να κλείσουν τα Ψυχειατρεία και τα Νοσοκομεία γιατι να πληρώνω εγώ νοσοκόμες και φροντίστριες στους άρρωστους.Να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοι που απασχολούνται αργόσχολοι νηπιαγωγοί για να μαθαίνουν παιχνιδάκια και τραγουδάκια στα μικρά παιδιά.ΑΙΣΧΟΣ.Το βοήθεια στο σπίτι τι το θέλουμε; ε; για να δουλεύουν εκει κάποιοι και να πληρώνονται;Οσοι ηλικιωμένοι ζουν μόνοι ας πρόσεχαν γιατι να πληρώνω εγώ για να τους φροντίζουν;Σε τι κράτος ζούμε;ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι είσαι από τους καλά "βολεμένους" φίλε στο πελατειακό σύστημα.
Προφανώς μετά την υποστήριξή σου στην "Διέξοδο" και την "Βοήθεια στο Σπίτι" , σίγουρα θα είσαι και "αγανακτισμένος"!
Και σίγουρα θα σκέφτεσαι πώς να βγεις στα 55 στην σύνταξη μέσα από τις Δομές που εργάζεσαι, και που -βέβαιαααα- μπήκες με την αξία σου.
Εύγε Ελληνάρα.

Ανώνυμος είπε...

όταν κάτι δεν μας αρέσει σταματάμε την επιχειρηματολογία και αρχίζουμε να κολλάμε ταμπέλες και να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα καθως η σκέψη μας έρχεται σε τέλμα αδυνατώντας να σκεφτούμε οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με το φαντασιακό μας κόσμο που μέσα σε αυτόν τα ξέρουμε όλα.. ..ΕΥΓΕ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

......άλλο "αγανάκτισμένος και άλλο κομπλεξικός!!!!!!!!! έλεος!!! ακούω έναν αγανακτισμένο να φωνάζει ότι "ξύπνησε" και δεν τρώει κουτοχορτο άλλα αυτός ο ξύπνιος ούτε ΄ηξερε τι είναι μία κοινωνική δομή αλλά το καλύτερο????ούτε ήθελε να μάθει....μάθετε λοιπόν πρώτα για ποιο λόγο είσαστε "αγανακτισμένοι" και μετά εκφράστε την αγανάκτισή σας προς τις σωστές κατευθύνσεις....Διότι οι κοινωνικές δομές αιμορραγούν...υποχρηματοδοτούνται αλλά οι εργαζόμενοι είναι εκεί και παράγουν έργο.
για όλους αυτούς τους ανίδεους, άσχετους, ανενημέρωτους και στενόμυαλους η συμβουλή μου είναι πρώτα να μάθουν κάποια πράγματα και μετά να εκφέρουν άποψη αν θέλουν να λένε ότι ξυπνήσανε!!!επίσης να μάθουν πρώτα να μιλάνε να συζητάνε και μετά να θέλουν να λέγονται και άνθρωποι...

Ανώνυμος είπε...

Στην Καστοριά ζούμε! Λες και δεν ξέρουμε αν παράγουν έργο οι κοινωνικές δομές.
Ένσημα του ΙΚΑ παράγουν εις βάρος των φορολογουμένων.
Σαν όλες τις προβληματικές της Ελλάδας. Γι' αυτό έφτασε σε οικονομικό αδιέξοδο η χώρα.

Προφανώς ως ανέκδοτο το λες ότι "οι εργαζόμενοι τις κοινωνικές δομές παράγουν έργο".
-Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

Ανώνυμος είπε...

φωνή βοώντος εν τη ερήμω....... προσπαθώ να μιλήσω σε ελληνάρες… στενόμυαλους που δεν ξέρουν τίποτα πέρα από το χωριό τους!!!σαν πρόβατα ό,τι κανουν οι υπόλοιποι κάνουν και αυτοί...!έχετε μαύρα μεσάνυχτα και μιλάτε κιόλας...μακάρι να ξέρατε....αλλά δεν πρόκειται να μάθετε πότε και τίποτα γιατί είσαστε καταδικασμένοι στη αμάθειά σας,στην άγνοιά σας γιατί έτσι σας βολεύει..

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.