Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η εορτή των Αγίων Πάντων (φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πάντων στην Ιερά Μητρόπολή μας και στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως Καστοριάς...

Την Παραμονή της εορτής στα προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, το οποίο μετέφερε στην ακριτική μας πόλη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, συγχοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον συνεπίσκοπό του για την παρουσία του αλλά την ευλογία που μετέφερε στο λαό της Καστοριάς και του ζήτησε να αναλάβει τη διακονία του λόγου δίνοντας στους Καστοριανούς συμπολίτες του πλούσια πνευματικά εφόδια από τη μεγάλη εορτή των Αγίων Πάντων, σε μια εποχή που η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές και ο λαός μας χρειάζεται και την προσευχή και την αγάπη και τη στήριξη των Επισκόπων της Εκκλησίας μας.

Ο κ. Δαμασκηνός στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας στη ζωή μας και πως ο τρόπος της δικής τους ζωής πρέπει να αποτελεί για εμάς παράδειγμα.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευσις των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον ναό, και των Αγίων Πάντων στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.