Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Χιλιάδες οι υποστηρικτές του Στόλου της Ελευθερίας


Η διεθνής πρωτοβουλία «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ – Παραμένουμε Άνθρωποι» θα πλεύσει και πάλι για να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας στη Παλαιστίνη, στα τέλη Ιουνίου.

Οι διοργανωτές, με την πίστη, ότι το εγχείρημα της διεθνούς συνεργασίας για το «σπάσιμο» της ισραηλινής πολιορκίας της Γάζας αξίζει να...διαχυθεί ευρέως και να υποστηριχθεί τόσο έμπρακτα όσο και ηθικά από την ελληνική κοινωνία, ζήτησαν τη δημόσια στήριξη των πολιτών.

Την αποστολή, παρά τις ευθείες απειλές του Ισραήλ για βίαιη αντιμετώπιση, στηρίζουν χιλιάδες αλληλέγγυοι από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις γυναίκες κάτοχοι βραβείου νόμπελ Shirin Ebadi, Jody Williams, Mairead Maguire, Rigoberta Menchu, γνωστές προσωπικότητες της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης και των κοινωνικών κινημάτων, όπως οι Naomi Klein, Noam Chomsky, Alice Walker, Angela Davis, Slavoj Zizek, Serge Latouche, Stephane Hessel, Rony Brauman, Jean Glavany, Cecile Duflot.

Στην Ελλάδα, το εγχείρημα στηρίζουν πολλές εκατοντάδες προσωπικοτήτων από τον Πανεπιστημιακό χώρο, των χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων και τον αθλητικό χώρο.
tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.