Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Επιστολή Αν/χη για Μείωση Παραγωγής Μηλοκαλλιεργειών

Η μεγάλη μείωση στις μηλοκαλλιέργειες λόγω φυσικών αιτιών, είναι το θέμα της επιστολής που απέστειλε...
την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώνσταντίνο Σκανδαλίδη, στον Προεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρο Σαρρή, ενώ κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Καστοριάς, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στον Βουλευτή Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή, τον Προϊστάμενο Υπ/τος ΕΛ.ΓΑ. Κοζάνης, κ. Βασίλειο Συμεωνίδη

Η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Πρόεδρε,

Στο νομό μας καλλιεργούνται περίπου 12.000 στρέμματα μήλα με ετήσια παραγωγή περί τους 25.000 τόνους.
Τα μήλα μας λόγω των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, έχουν αναγνωρισθεί από την Ε.Ε. ως προϊόντα Π.Γ.Ε.

Η μηλοκαλλιέργεια είναι ιδιαίτερης σημασίας για το νομό μας δίνοντας κάθε χρόνο σημαντικό εισόδημα στους μηλοκαλλιεργητές, φέτος όμως λόγω φυσικών αιτιών παρουσιάζεται μεγάλη μείωση της αναμενόμενης παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια διάφορα ζημιογόνα αίτια (φουζικλάδι, χαλάζι, υπερβολικές βροχοπτώσεις), έχουν πλήξει τη μηλοκαλλιέργεια στο νομό μας και έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό το αγροτικό εισόδημα. Η μειωμένη παραγωγή που παρουσιάζετε τη φετινή χρονιά, θα επιτείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τον αγροτικό κόσμο, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες του νομού μας, από την απώλεια του εισοδήματος τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Δημήτριος Σαββόπουλος


Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό απο τα προβλήματα ακαρπίας







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.