Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Καστοριά: «βροχή» τα λουκέτα


Κραυγή απόγνωσης υψώνουν οι εργαζόμενοι στην Καστοριά, όπου η ανεργία πλησιάζει το...30% και ο κλάδος της γούνας στον οποίοι απασχολούνται κατά πλειοψηφία σχεδόν οι κάτοικοι βρίσκεται σε απόλυτη στασιμότητα. «Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο η γούνα βρίσκεται σε ανάκαμψη, στην περιοχή μας δεν έχει φανεί κάτι τέτοιο. Αντιθέτως μάλιστα, έχουμε και αρκετά λουκέτα σε οικοτεχνίες», περιέγραψε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, Γιώργος Μαλέας.

Κοζάνη: 20% περισσότερα... λουκέτα

Σε φριχτή καθημερινότητα έχει μετατραπεί η ανεργία για περίπου 17.000 άτομα στο νομό Κοζάνης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου, Αθανάσιο Τολιόπουλο, το ποσοστό της ανεργίας κυμαίνεται στο 24%, όσο ακριβώς είναι και το ποσοστό της «μαύρης» εργασίας, ενώ την ίδια ώρα τα λουκέτα έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. «Υπολογίζουμε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν κλείσει περίπου 120 επιχειρήσεις μόνο στο ιστορικό κέντρο της Κοζάνης, εκεί δηλαδή που βρίσκονταν τα λεγόμενα "φιλέτα"», εξήγησε στον «Α».

Φλώρινα: 7.000 άνεργοι

Λουκέτο σε περίπου 500 επιχειρήσεις της Φλώρινας έχει μπει τον τελευταίο 1,5 χρόνο ανεβάζοντας το ποσοστό της ανεργίας στο 25%. «Από έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι οι άνεργοι στη Φλώρινα αγγίζουν τους 7.000 και είναι κυρίως γυναίκες και νέοι από 18-30 ετών. Στα ύψη βρίσκονται επίσης οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως και η μαύρη εργασία, αλλά λόγω της ανυπαρξίας ελεγκτικών μηχανισμών
agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.