Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

90.000 Ιάπωνες ζουν σε καταφύγια τρεις μήνες μετά το σεισμό


Τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 9 βαθμών και το φονικό τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία τουλάχιστον 90.000 Ιάπωνες ζουν σε καταφύγια και κέντρα υποδοχής. Εχουν κατασκευαστεί συνολικά 28.000...προσωρινές κατοικίες, ωστόσο πολλοί από τους πληγέντες από την καταστροφή αρνούνται να μεταστεγαστούν στις προσωρινές κατοικίες καθώς φοβούνται ότι εκεί δεν θα έχουν τις υπηρεσίες υποστήριξης σε σχέση με αυτές που παρέχονται στα καταφύγια.

Σημαντικός αριθμός από τις συγκεκριμένες οικιστικές μονάδες έχουν ανεγερθεί σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ένας λόγος για το αργό ρυθμό αποκατάστασης και ανοικοδόμησης είναι πολύ μεγάλη ποσότητα των χαλασμάτων από την οποία πρέπει να καθαρίσει η περιοχή. Μόνο το 22% των 2.400 τόνων ερειπίων έχει απομακρυνθεί από την περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, 120.000 Ιάπωνες έχασαν τη δουλειά τους στις περιφέρειες Μιγιάγκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα, όπου ο αριθμός των θέσεων εργασίας ανέρχεται σε 49.000, σύμφωνα με το ΝΗΚ.

Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα το λιμάνι Καμαΐσι στην Ιουάτε, από τις πλέον πληγείσες πόλεις, σε φόρουμ που οργανώνει η κυβέρνηση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των επιζησάντων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.
tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.