Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

400 θέσεις για την Καστοριά - Όλες οι διευκρινίσεις

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την απασχόληση 55.000 ανέργων...

Η υλοποίηση του προγράμματος προβλέπει τη συνεργασία Φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ως φορέων απασχόλησης (όπως Σωματεία, Συνδικαλιστικές και Επαγγελματικές Ενώσεις, Εταιρίες Αστικού Δικαίου) με τους συμπράττοντες φορείς (όπως ενδεικτικά οι ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τα νομικά τους πρόσωπα, αλλά και κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει δραστηριότητες, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα). Οι ωφελούμενοι τοποθετούνται στις θέσεις εργασίας από τους συμπράττοντες φορείς που έχουν συνάψει μνημόνια συνεργασίας με τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 6.562.500 ευρώ. Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 2.000 και κατανέμονται ως εξής: στην Κοζάνη 800, στη Φλώρινα 500, στην Καστοριά 400 και στα Γρεβενά 300.

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς (κοινωφελείς) τομείς. Για την επιλογή τους ισχύουν συγκεκριμένα αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια.

ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ;
Δημιούργησε τη δική σου αναπτυξιακή σύμπράξη σε συνεργασία με ΟΤΑ, Επιμελητήρια, ΜΚΟ, συνδικαλιστικές / εργοδοτικές οργανώσεις κ.ο.κ. και κατέθεσε τη δική σου πρόταση επιλέγοντας τη δράση που θα βοηθήσει τον τόπο σου

Εάν είσαι Αναπτυξιακή Εταιρεία ή/και ΟΤΑ:
• Ενημερώσου για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειάς σου
• Ενημερώσου για τις προκηρύξεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας
• Επίλεξε εάν είσαι Συντονιστής ή Συμπράττων Φορέας
• Κατέθεσε στο Συντονιστικό Φορέα προτάσεις δράσεων που αποσκοπούν στην προετοιμασία των ανέργων για την πρόσληψη τους στο πρόγραμμα

Εάν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση:
• Συμμετέχεις στο πρόγραμμα με τις προτάσεις σου.

Εάν είσαι Άνεργος:
• Εγγράψου στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου
• Αναζήτησε την Αναπτυξιακή Εταιρεία ή τον ΟΤΑ που συμμετέχει στο πρόγραμμα και εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής


Ο Μπέτσκας θέλει να διευκρινίσει ότι η υλοποίηση θα γίνει από τοπικούς φορείς και σε πρώτη φάση οι φορείς είναι αυτοί που θα υποβάλουν έγγραφα για να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Προσοχή όχι οι άνεργοι.

Οι φορείς θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για να πιστοποιηθούν, θα ακολουθήσει περίοδος για συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Μετά τις ανακοινώσεις των φορέων που θα πιστοποιηθούν, θα υπάρξει ένα χρονικό διάστημα για να εξεταστούν τυχόν ενστάσεις. Κατόπιν θα ακολουθήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ανέργους.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ο δρόμος για τις προσλήψεις είναι μακρύς.Θα φτάσει το φθινόπωρο. Οι συμβάσεις θα είναι πεντάμηνες με μισθό 650 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Μπέτσκας

Η προκήρυξη εδώ

Όλα τα σχετικά έγγραφα για την υποβολή προτάσεων από τους φορείς εδώ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.