Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Βρέθηκε ο τάφος της... Mona Lisa στην Ιταλία


Τον τάφο της Mona Lisa, της γυναίκας με το αινιγματικό χαμόγελο στο διάσημο πίνακα του Leonardo Da Vinci, ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν ερευνητές στην Ιταλία. Παρούσα στην ανασκαφή ήταν και μια εκ των απογόνων της Mona Lisa, η...Natalia Gucciardini Strozzi.

Χρειάστηκαν μόλις δύο εβδομάδες έρευνας σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι για να αποκαλυφθεί η τελευταία κατοικία της Lisa Gherardini Del Giocondo (Mona Lisa). Συγκεκριμένα, η κρύπτη βρέθηκε κάτω από το δάπεδο της μονής της St Ursula στη Φλωρεντία. Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας αρχαίους χάρτες και έγγραφα, βρήκαν το σημείο και στη συνέχεια αφαίρεσαν το τσιμέντο, κάτω από το οποίο ήρθε στο φως ένα στρώμα αρχαίων τούβλων.

«Κάτω από το βωμό έχουμε βρει δύο κρύπτες, η μια μεγαλύτερη από το άλλη, και θεωρούμε ότι μια από αυτές είναι ο τάφος της Lisa Gherardini», δήλωσε ο καθηγητής Vinceti στην «Daily Telegraph». Ωστόσο, τόνισε πως «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα πρέπει να εργαστούμε μερικές μέρες ακόμα πριν φτάσουμε στον τάφο και τον ανοίξουμε για να πάρουμε τα οστά».

Στόχος τους είναι, αφού φτάσουν στα οστά, να συγκρίνουν το DNA της με τα το DNA των δύο παιδιών της, τα οποία είναι θαμμένα στην εκκλησία Santissima Annunziata της Φλωρεντίας. Στη συνέχεια, θα προσπαθήσουν να συγκρίνουν το πρόσωπό της με αυτό που απεικονίζεται στον πίνακα του Da Vinci.

Έως τώρα η ομάδα των αρχαιολόγων έχει βρει αρκετά κομμάτια αγγειοπλαστικής.
tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.