Τρίτη 24 Μαΐου 2011

José Luis Sampedro: «κίνημα για τη συμμετοχική Δημοκρατία»(βίντεο)


Ο Ισπανός συγγραφέας και οικονομολόγος José Luis Sampedro σχολιάζει στα ενενηντατέσσερα του χρόνια τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στην Ισπανία επιχειρηματολογώντας υπέρ των διαδηλώσεων για την κατάργηση του ισχύοντος πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που στην πραγματικότητα, εξηγεί, δεν είναι δημοκρατικό.

Υποστηρίζει την αντικατάστασή του από ένα είδος συμμετοχικής δημοκρατίας. Ποιο είδος ακριβώς;...«Θα εξαρτηθεί από το πώς θα δράσουμε τώρα», επισημαίνει. Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στην Ισπανία (κίνημα της 15ης Μάη 2011 με το σύνθημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» "Democracia Real Ya") και δηλώσεις των διαδηλωτών.



«Η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία δεν είναι Δημοκρατία»


Πηγές:
movimientovisual.org (πρωτότυπο βίντεο),
omadeon.wordpress.com (υποτιτλισμός)
tvxs.gr

Μπέτσκας:ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!! και για την Καστοριά!! συμμετέχετε στο κίνημα στην εν λόγω σέλιδα στο facebook που δημιουργήθηκε ειδικά για την Καστοριά και ενημερωθείτε σχετικά για το σκεπτικό της κίνησης αυτής!
Πέρα απο κόμματα πέρα απο συνδικάτα μόνο απλοί πολίτες...ας αυτο-οργανωθούμε επιτέλους!
πατήστε ΕΔΩ για να συμμετέχετε...επόμενο ραντεβού στις πλατείες με αντίσκηνο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.