Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Facebook και Microsoft κατά της παιδικής πορνογραφίας


Το Facebook και η Microsoft παρουσίασαν επισήμως, χθες, μια συμμαχία κατά της παιδικής πορνογραφίας και εκείνων που μοιράζονται τέτοιου είδους εικόνες στο κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο.

Το Facebook θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία PhotoDNA, η οποία... αναπτύχθηκε από τη Microsoft και τον καθηγητή Hany Farid του Dartmouth College, για να βρίσκει εικόνες που ν αντιστοιχούν στη βάση δεδομένων του Εθνικού Κέντρου για Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά. (National Center for Missing and Exploited Children – NCMEC).

Το PhotoDNA έχει αξιολογήσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια ψηφιακές φωτογραφίες σε υπηρεσίες της Microsoft, ενώ έχει βρει χιλιάδες αποτελέσματα.

Η υπηρεσία θα σαρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια φωτογραφίες που φορτώνονται καθημερινά στο Facebook, μπλοκάροντας τις εικόνες που αναγνωρίζονται ως παιδική πορνογραφία και, από εκεί και πέρα θα αναλαμβάνει η αστυνομία.

Πηγή: mediasoup.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.