Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σχόλιο blogger για τους ψεκασμούς στην Καστοριά

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΤΙΓΡΕΙΣ - ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
Το καλοκαίρι πλησιάζει , και τα θανατηφόρα κουνούπια - τίγρεις που μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι έτοιμα για να εισβάλουν απρόσκλητα στην χώρα μας και ειδικότερα και στην περιοχή μας .

Διαβάζουμε στις εφημερίδες και στα sites...
ότι σε άλλες περιοχές της χώρας μας , ήδη ετοιμάζονται οι εκεί τοπικοί αρμόδιοι φορείς να τα αντιμετωπίσουν . Στην Θεσσαλονίκη , που ειρήσθω εν παρόδω ψεκασμοί γίνονται κάθε χρόνο , ήδη ξεκίνησαν και για φέτος οι κατάλληλοι ψεκασμοί και μαλλώνουν για το αν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ακριβά ή φτηνά φάρμακα , πάντα φυσικά δοκιμασμένα και συμβατά με το περιβάλλον .

Στην Ξάνθη κατηγορείται ο Δήμος ότι ήδη έχει αργήσει η εφαρμογή του προγράμματος (ξεκινάει μέσα στον Μάιο) .

Οι ψεκασμοί αυτοί απ΄ ότι λένε τουλάχιστον οι ειδικοί , για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να γίνονται κάθε άνοιξη . Στην δική μας λίμνη , που κάθε χρόνο το πρόβλημα είναι μεγάλο , στο απώτερο παρελθόν γινόταν ψεκασμοί και τα προβλήματα των κουνουπιών αντιμετωπιζόταν . Κατά τα τελευταία όμως χρόνια και παρά τις επανηλλειμένες εκκλήσεις πολλών συμπολιτών μας προς τον Δήμο Καστοριάς , ψεκασμοί δεν έγιναν με φτηνές δικαιολογίες του τύπου ,"τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τους ψεκασμούς κάνουν ζημιά στο περιβάλλον και στα ψάρια , είναι καρκινογόνα , δεν μας επιτρέπουν οι υγειονομικές υπηρεσίες και άλλα τέτοια φαιδρά" . Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δηλαδή τα φάρμακα για τους ψεκασμούς είναι συμβατά , για τον τόπο μας δεν είναι ?

Όσο ακόμη βρισκόμαστε σε εποχή που μπορεί κάτι να γίνει , δεν θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή (ήδη άρχισε να παλιώνει και κάποτε η περίοδος χάριτος για αυτήν λήγει) να επιληφθεί του θέματος ? Ήδη έχουμε αργήσει . Το καλοκαίρι και όταν ήδη θα μας έχουν επιτεθεί τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου , θα είναι πλέον αργά . Μην ξανακούσουμε τις ίδιες "περίεργες" δικαιολογίες που και κατά το παρελθόν ακούγαμε . Δεν θα τις πιστέψουμε , όπως δεν τις πιστεύαμε και από τους προηγούμενους

kastoriaMIA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.