Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκρηκτική ομορφιά

Ένα απίστευτο χάος δημιουργήθηκε από την ηφαιστιακή τέφρα, η οποία για ακόμη μία φορά κάλυψε τον ουρανό της Ισλανδίας. Δορυφορικές εικόνες Αποκάλυψης που μαρτυρούν τη δύναμη της μητέρας φύσης και προκαλούν δέος, δόθηκαν στη δημοσιότητα...
μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Grimsvotn.

Το παχύ σύννεφο στάχτης έχει ρίξει βαριά σκιά, έχει κρύψει τον ήλιο και έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη

Δεκάδες πτήσεις από και προς τη Σκωτία ματαιώθηκαν σήμερα λόγω της εξάπλωσης του νέφους τέφρας. Οι στάχτες έφτασαν σήμερα σε τμήματα της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας και ενδέχεται να επεκταθούν αν δεν σταματήσει η δραστηριότητα του ηφαιστείου.

Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προειδοποιηθεί και η συγκεκριμένη προειδοποίηση βασίζεται στην τελευταία πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες πέντε ημέρες.


Πέρυσι, η τέφρα από την έκρηξη ενός άλλου ηφαιστείου στην Ισλανδία είχε οδηγήσει στην ακύρωση 100.000 πτήσεων, επηρεάζοντας 10 εκατομμύρια επιβάτες, κάτι που στοίχισε στις αεροπορικές εταιρείες 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφυγόντα κέρδη. Αυτή τη φορά, τουλάχιστον μέχρι τώρα, έχουν ακυρωθεί 252 πτήσεις με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να δηλώνει ότι το σύννεφο στάχτης κινείται απρόβλεπτα και αλλάζει κατεύθυνση ώρα με την ώρα.



Το ηφαίστειο Grimsvotn εξερράγη το Σάββατο, εκτοξεύοντας καπνό σε ύψος 20 χλμ. Πρόκειται για την πλέον ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου από το 1873.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το είδος της τέφρας που εκλύεται είναι πιο βαρύ και επομένως φτάνει στο έδαφος πιο γρήγορα απ' ότι είχε συμβεί στην περσινή έκρηξη.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.