Τρίτη 24 Μαΐου 2011

“Δημοψήφισμα για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα”

“Απομένει μόνο μία πολιτικά υγιής και εθνικά αξιοπρεπής λύση: να κληθεί ο λαός ν’ αποφανθεί άμεσα για την ακολουθητέα εθνική πορεία...
μέσα από ένα δημοψήφισμα”.

Mε αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος πήρε θέση για το πολιτικό – και όχι μόνο οικονομικό – πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, επιτιθέμενος παράλληλα με οξύτητα στις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτό το αδιέξοδο.

Μιλώντας στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι βαθύτερα εθνικό:

“Προχωρούμε στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με τους όρους και με τις θυσίες που απαιτεί η παραμονή μας στην ευρωζώνη; Είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε το κόστος των αλλαγών που απαιτούνται για να μην κατέβουμε από το τρένο της Ευρώπης;

Ή αποχωρούμε και πορευόμαστε πλέον μόνοι, χωρίς τους όρους, αλλά και χωρίς τα δισεκατομμύρια των εταίρων μας; Θέλει η κοινωνική πλειοψηφία να προκρίνει ένα δρόμο που μας οδηγεί στο περιθώριο και την εθνικά υπερήφανη εξαθλίωση;”

Το ερώτημα που θα τεθεί στον λαό θα πρέπει να εμπεριέχει με απόλυτη σαφήνεια το κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι μπροστά στο οποίο βρισκόμαστε. Γιατί, αν αποτύχουμε, μοιραία θα τεθούμε εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Πηγή Πρώτο Θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.