Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Νεκρός ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Ξαβιέ Τόντο

Ο Ισπανός πρωταθλητής Ξαβιέ Τόντο σκοτώθηκε σε ένα ασυνήθιστο και ταυτόχρονα τραγικό δυστύχημα, σε χιονοδρομικό κέντρο της Ισπανίας.


Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μοιραίο για τον 32χρονο Τόντο συνέβη όταν...
ενώ ήταν στο αυτοκίνητό του έτοιμος να φύγει από ξενοδοχειακό συγκρότημα της Σιέρα Νεβάδα, βγήκε από το αυτοκίνητό του και συμπιέστηκε μεταξύ του οχήματός του και της αυτόματης πόρτας του γκαράζ. Αναφορές της αστυνομίας κάνουν λόγο για ακαριαίο θάνατο του αθλητή.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο μάνατζερ της ομάδας Movistar στην οποία ήταν αθλητής ο Τόντο, τη στιγμή του δυστυχήματος, ο πρωταθλητής έφευγε για προπόνηση μαζί με τον συναθλητή του Μπενάτ Ιντξαούστι ο οποίος επίσης επέβαινε στο όχημα και έγινε μάρτυρας του τραγικού τέλους του Τόντο.


Οι δυο τους θα πήγαιναν να προπονηθούν στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα λίγο έξω από την πόλη Γρανάδα στα νότια της χώρας, μαζί και με τον Αλεχάντρο Βαλβέρδε.


Ο Τόντο είχε κερδίσει τον ποδηλατικό γύρο Castilla y Leon στην Ισπανία μόλις τον προηγούμενο μήνα, ενώ πέρσι είχε βγει έκτος στον Γύρο της Ισπανίας. Η καριέρα του άρχισε το 2003 και σύμφωνα με την Ισπανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας είχε κερδίσει συνολικά 14 τίτλους.


Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο Τόντο είχε ενημερώσει τις αρχές, λίγους μήνες πριν, για κύκλωμα ντόπινγκ στο χώρο, αφού είχαν προσφερθεί και στον ίδιο απαγορευμένες ουσίες.


Η ομάδα του αποφάσισε πως, αν και συντετριμμένη από τον αναπάντεχο και τραγικό χαμό του, θα συνεχίσει κανονικά της προπονήσεις της και θα συμμετάσχει στον Ποδηλατικό Γύρο Ιταλίας –μία από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις στον χώρο της ποδηλασίας- σαν ύστατο φόρο τιμής στον Τόντο.


Τέλος, ο μήνας είχε ήδη μπει άσχημα, μια που στις αρχές Μαΐου σκοτώθηκε στον φετινό Γύρο Ιταλίας ο Βέλγος ποδηλάτης Βουτέρ Βιλάντ. Ήταν ο πρώτος που είχε θανατηφόρο δυστύχημα σε διεθνή ποδηλατικό αγώνα τα τελευταία 16 χρόνια.


Πηγή Huffington Post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.