Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ενημέρωση για την προστασία της αρκούδας στην Εγνατία οδό

Η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 11 το πρωί, θα βρίσκονται στα διόδια του Πολύμυλου Κοζάνης, στην Εγνατία οδό.

Εκεί, μαζί με εθελοντές θα μοιράσουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς με σκοπό να ενημερωθούν για τη σωστή οδηγική συμπεριφορά όταν κινούνται σε δρόμους, όπως η Εγνατία οδός, που αποτελούν πέρασμα για την αρκούδα.

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για την ασφάλεια τόσο των ίδιων των οδηγών όσο και των ζώων.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πολλά τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες και στον κύριο άξονα της Εγνατίας οδού αλλά και στις καθέτους της.

Μετά τη διανομή των φυλλαδίων, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία θα κληθούν σε μία περιήγηση στην Εγνατία οδό με σκοπό να δουν και να καταγράψουν παλιότερα σημεία ατυχημάτων, αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις για την περίφραξη του αυτοκινητόδρομου.

Η ενημέρωση θα ολοκληρωθεί με μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος LIFE Pindos Grevena «Επίδειξη δράσεων διατήρησης του είδους Ursus arctos* (καφέ αρκούδας) και του τύπου οικοτόπου 9530* (μαύρη πεύκη) στο Ε.Π. Β. Πίνδου, στο Νομό Γρεβενών»., σχετικά με τη διατήρηση της αρκούδας στην περιοχή αλλά και με μία αναφορά στις δράσεις της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Καλλιστώς, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου.

Πηγή: econews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.