Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Συνεχίζουν να χορηγούνται μετ΄ εμποδίων τα σεισμοδάνεια σε δικαιούχους σε Σιάτιστα και Καστοριά

Σε αδιέξοδο παραμένουν δεκάδες οικογένειες στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς, οι οποίες δεν μπορούν να πάρουν από τις τράπεζες...
σεισμοδάνεια, που ενέκρινε με αποφάσεις του το κράτος πριν τρία χρόνια, για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στα σπίτια τους από σεισμούς το 2006 και το 2007.

Συγκεκριμένα το κράτος με υπουργικές αποφάσεις ενέκρινε την χορήγηση δανείων τα οποία προέβλεπαν 33% κρατική αρωγή και 67% άτοκο δάνειο, με 15ετή αποπληρωμή για επισκευή ή ανέγερση κατοικιών στις περιοχές της Σιάτιστας, του Μικροκάστρου, της Καισαρειάς καθώς και της Καστοριάς. Τα δάνεια αυτά όμως, όπως καταγγέλλουν δικαιούχοι στην ΕΡΑ Κοζάνης, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, δεν χορηγήθηκαν ποτέ από τις τράπεζες, και παρά το γεγονός, ότι η απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων είχε κοινοποιηθεί στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Όπως σημειώνουν τραπεζικοί κύκλοι στο σταθμό μας, η χορήγηση των δανείων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξαιτίας του μηχανογραφικού συστήματος στις τράπεζες το οποίο αδυνατεί να καταχωρήσει τα επιτόκια. Από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης, εκδόθηκαν πάντως όλες οι σχετικές άδειες επισκευών και ανεγέρσεων, οι προϋπολογισμοί των οποίων κυμαίνονται από 8.000-20.000 Ευρώ και οι οποίες μέχρι σήμερα παραμένουν σε αχρησία, αφού δάνεια δεν χορηγήθηκαν τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στην οικοδομική δραστηριότητα της περιοχής. Εν τω μεταξύ όσοι δεν λαμβάνουν τα σεισμοδάνεια μπορούν με μια βεβαίωση από τις τράπεζες να προσέρχονται στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης ώστε να επιλαμβάνεται της υπόθεσης.

ΕΡΑ Κοζάνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.