Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Απολογισμός της «36ης Διεθνής Έκθεσης Γούνας Καστοριάς»


Στη φετινή διοργάνωση της «Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς» συμμετείχαν συνολικά 147 εκθέτες, καταλαμβάνοντας εκθεσιακό χώρο 10.500 τ.μ. Σύμφωνα με τον απολογισμό των τεσσάρων ημερών της διοργάνωσης, τις πύλες της έκθεσης πέρασαν 8.675 επισκέπτες,
από τους οποίους οι 1.193 ήταν εμπορικοί επισκέπτες (344 Ρώσοι, 183 από τις πρώην Ανατολικές χώρες, 42 Τούρκοι, 306 από τις παραδοσιακές αγορές παγκοσμίως και 318). Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές εμπορικές συναλλαγές. Ενδεικτικά από τις εισόδους εμπορευμάτων εξήχθηκαν 875 γούνινα ενδύματα, 40 γιλέκα, 3.800 γουνοδέρματα μεγάλης αξίας και άλλα εκθέματα.


Επίσης, απονεμήθηκαν τα βραβεία στους εκθέτες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Καλύτερου σχεδίου, μοντέρνας τεχνοτροπίας και καλύτερου περιπτέρου». Συγκεκριμένα, τα βραβεία για το καλύτερο σχέδιο απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις: 1o ) ALESSANDRO BOSSO, 2o ) LIANAS FURS, 3o ) IMPERIA FURS & LEATHER. Τα βραβεία για την μοντέρνα τεχνοτροπία απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις : 1o ) ALESSANDRO BOSSO, 2o ) LIANAS FURS, 3o ) IMPERIA FURS & LEATHER. Τα βραβεία για το καλύτερο περίπτερο απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις: 1o ) IMPERIA FURS & LEATHER, 2o ) LIANAS FURS, 3o ) VASSOU – PAPADAMOU.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κ. Ηρακλής Καλλισθένης, μετά τη βράβευση των εκθετών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δήλωσε: «Εκτιμώ πως η φετινή ήταν μια από τις καλύτερες εκθέσεις. Με την προσθήκη των 11.400 τ.μ θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες μας. Έχουμε ζητήσει από τον Διεθνή Οργανισμό U.F.I να μας δεχθεί ως μέλος του, ο αγώνας μας είναι μεγάλος για να μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι γίνανε καλές δουλειές και φέτος, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του κλάδου. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, άλλα και σε εσάς τους εκθέτες, όλους τους συμμετέχοντες. Ελπίζω του χρόνου να σας παρουσιάσουμε μια έκθεση πολύ καλύτερη από την φετινή».

Την «36η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς» επισκέφθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, 7/5/2011, και ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας «Αρχή…Ζούμε Μαζί», κ. Γιάννης Παπαιορδανίδης, συνοδευόμενος από Περιφερειακούς Συμβούλους και μέλη της ομάδας του. Στην ολιγόωρη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κ. Ηρακλή Καλλισθένη, ενημερώθηκε για την Έκθεση, για τα προβλήματα του κλάδου, για τις εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία και τις διεθνείς αγορές καθώς και για την ασφάλεια των γουνοδερμάτων. Από την πλευρά του ο κ. Παπαιορδανίδης υπογράμμισε πως ο ίδιος, αλλά και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης του βρίσκονται κοντά στον κλάδο και στα αιτήματά τους. Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο.«Υπάρχει η δυνατότητα, αν υπάρχει και η θέληση, να δοθεί λύση ώστε ο κλάδος των γουνοφόρων ζώων να προσδώσει περισσότερα εισοδήματα και ενασχόληση στην περιοχή.

Σε ότι αφορά στον τομέα των γουνοφόρων ζώων, το ζητήσαμε και από την Περιφερειακή Κτηνιατρική Υπηρεσία και από τον Περιφερειάρχη, να ενισχυθεί ο τομέας αυτός περισσότερο, κι εμείς θα παραμείνουμε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία. Πιστεύουμε, και το είχαμε πει και προεκλογικά, ότι χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον κλάδο, που να αφορά συνολικά και ευρύτερα την περιοχή, γιατί μόνο έτσι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Δεν είμαστε υπέρ των αποσπασματικών λύσεων, θα ζητήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να γίνει μια συνεδρίαση ειδικά για τον κλάδο της γούνας, όπως έγινε και για τον κλάδο της γεωργίας, για να γίνουν προτάσεις και η Περιφέρεια να μπορεί πιο εύκολα να διεκδικήσει πράγματα για τον κλάδο. Νομίζω ότι και φέτος η έκθεση παρουσιάζει μια δυναμική, τόσο ποιοτικά, όσο και αισθητικά, κι εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και να πάτε και καλύτερα. Να γίνουν βέβαια και καλές εμπορικές πράξεις», δήλωσε ο κ. Παπαιορδανίδης.

Επίσκεψη στην «36η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς» πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής, 8/5/2011, και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας. Στην ολιγόωρη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κ. Ηρακλή Καλλισθένη, ο κ. Τζηκαλάγιας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κίνηση των περιπτέρων στην διάρκεια της Έκθεσης και για τις διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο, καθώς και για την προσπάθεια του Συνδέσμου να εντάξει στο πρόγραμμα JESSICA την ανέγερση του νέου εκθετηρίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέσω αυτού.

Ο κ. Καλλισθένης εξέφρασε στον Βουλευτή Καστοριάς την λύπη του για την άδικη επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός του επιχειρηματίας γουνοποιός και μέλος του Συνδέσμου Χρήστος Τζηκαλάγιας, από μια ομάδα κακοποιών, οι οποίοι αφαίρεσαν από την επιχείρηση του μια σημαντική ποσότητα γούνινων ενδυμάτων.«Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά. Εδώ είναι η καρδιά της γούνας. Σας συγχαίρω για τη διαχρονική προσπάθεια που δίνει νέες προοπτικές στην προβολή της γούνας, αλλά και για την αύξηση του εκθεσιακού χώρου, ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο δημιουργικός. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως το δαιμόνιο του Καστοριανού γουναρά, μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες. Εμείς οφείλουμε να σας διευκολύνουμε και να σας ανοίγουμε δρόμους. Καλές δουλειές σε όλους και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο», δήλωσε ο Βουλευτής Καστοριάς μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου.

Ακολούθησε επίσκεψη του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης και υπεύθυνο Αγροτικών θεμάτων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος δήλωσε: «Συγχαρητήρια για την προσφορά στην πατρίδα και στην ακριτική μας περιφέρεια για την άψογη διοργάνωση με όραμα και μεράκι που δίνει αναπτυξιακή προοπτική στον κλάδο της γούνας. Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, όπως διαπιστώσαμε από την ξενάγηση μας στα περίπτερα. Οφείλουμε να είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλει ο κλάδος συνολικά για την Δυτική Μακεδονία», υπογράμμισε μετά το τέλος της επίσκεψης του ο κ. Κασαπίδης. Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» εκφράζει την ικανοποίησή της από τη φετινή διοργάνωση η οποία έχει πετύχει το στόχο της.Η επόμενη, «37η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς» θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2012. Εκ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.