Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ (Μέρος 2ο)



Συνέχεια του μεγάλου αφιερώματος του Μπέτσκα για όλες τις ταίνιες που έχουν γυριστεί στην πανέμορφη πόλη μας.

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (1970)

Σκηνοθέτης: Ντίνος Δημόπουλος

Ηθοποιοί:
Τζένη Καρέζη
Κώστας Καζάκος
Άγγελος Αντωνόπουλος
Άλκης Γιαννακάς
Κάκια Παναγιώτου
Λυκούργος Καλλέργης
Δήμος Σταρένιος
Λαυρέντης Διανέλλος

Υπόθεση:
27 Οκτωβρίου 1940. Η Άννα γιορτάζει με τον αρραβωνιαστικό της Δημήτρη, τους γονείς της και τους συγγενείς της, στο εξοχικό τους έξω από την Καστοριά. Τις όμορφες στιγμές θα διαδεχθεί η αγωνία για την τύχη των δικών της, την ημέρα της κήρυξης του πολέμου, καθώς ο Δημήτρης, ο αδελφός της Γιώργος και ο αντισυνταγματάρχης πατέρας της, θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή. Ο Δημήτρης δεν θα αντέξει τον χωρισμό τους και με το αεροπλάνο του θα βρεθεί για λίγο κοντά στην αγαπημένη του. Ο διοικητής του δεν θα τον συγχωρέσει και θα τον θέσει υπό κράτηση. Ο Δημήτρης θα κλέψει ένα αεροπλάνο και θα το σκάσει, όμως οι Ιταλοί θα καταρρίψουν το αεροπλάνο του. Το πλήγμα για την Άννα θα είναι μεγάλο. Όταν μετά από καιρό θα βρει την ψυχική της ηρεμία, θα αποφασίσει να βοηθήσει την αντίσταση, δημιουργώντας σχέσεις με τον Χανς, τον διοικητή των γερμανικών στρατευμάτων στην Καστοριά...

Η Καστοριά:
Πολεμική περιπέτεια, που η δράση της διαδραματίζεται στα μέρη μας. Είναι όμως γυρισμένη σε τοποθεσίες της Κορίνθου και πέριξ των Αθηνών. Οι μοναδικές πραγματικά γυρισμένες στην Καστοριά λήψεις, είναι οι λήψεις από αεροπλάνο, που εμφανίζονται στους τίτλους της αρχής. Είναι πραγματικά πανέμορφα και εντυπωσιακά, πανοραμικά πλάνα ακριβώς στα τέλη του ’60, από τον διευθυντή φωτογραφίας Καρλ Χάινζ Χούμελ. Δυστυχώς διαρκούν πολύ λίγο, φευγαλέα και με τα γράμματα των τίτλων να πέφτουν επάνω τους.

Τοποθεσίες:
Γενική νότια άποψη, Βόρεια παραλία, Νομαρχία, Σταυρός, 3ο Δημοτικό, Καλλιθέα, γενική βόρεια άποψη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ταινίες θα παρουσιαζονται καθε μια ξεχωριστά ανα διαστήματα χώρις χρονολογική σειρά και θα σας παρέχουμε πληροφορίες για τοποθεσίες γυρισμάτων κ.ά.
Μπέτσκας








Πατήστε εδώ για να δείτε το πρώτο μέρος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.