Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Να πάρε και εσύ 20 ευρώ‏

Πόσο κοστολογείτε την ψήφο σας;

Δεν είναι δύσκολο να βρείτε μια τιμή μιας και οι ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας...
δεν λογαριάζουν την ψήφο σαν εντολή κάποιου σε έναν άλλο για δουλεία αλλά για εξυπηρέτηση.
Με μεγάλη μου χαρά είδα τις τελευταίες ημέρες να εξαργυρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα κάποιοι ψήφοι του περασμένου Νοέμβρη.

Άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα εικοσάευρα, ένα δυο μεροκάματα και είναι ευχαριστημένος ο ψηφοφόρος και το κυριότερο πιστός στρατιώτης για την επόμενη φορά.

Κατάντια για πολλούς συγχωριανούς και άλλους ανέργους σε ολόκληρο τον δήμο Ορεστίδος. Νιώθουν ευνοούμενοι, ότι πιάσανε τον παπά από τα .... παίρνοντας 2 μεροκάματα για αποψίλωση η παίρνοντας ένα μηνιάτικο σαν απογραφείς του ταλαιπωρημένου λαού της Χώρας μας.

Ξεχνούν όμως τον σκοπό για τον οποίο εκλέγουμε την εκάστοτε αρχή και δεν είναι άλλος από το να βρίσκουν ολοκληρωμένες λύσεις στα προβλήματα των δημοτών και όχι να εκμεταλλεύονται αυτά για εκλογικούς λόγους.

Αν είναι κατάντια για τον ψηφοφόρο τότε οι εκλεγμένοι είναι καθάρματα που εκμεταλλεύονται την κατάντια του ψηφοφόρου με τον χειρότερο τρόπο, αλλά είναι μαθημένη σε αυτόν τον δήμο, με τον ίδιο ακριβός τρόπο λειτουργούσε και η προηγούμενη αρχή, αλλά για πια προηγούμενη λέω αφού πάνω κάτω οι ίδιοι είναι, μόνο Δήμαρχο αλλάξαμε μάλλον δεν αλλάξαμε αλλάξανε μόνοι τους.

Τα πράγματα λένε είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν λεφτά, οι δήμοι είναι χρεωμένοι, έχουν αυξημένες ευθύνες, και πολλά άλλα τέτοια, όλα αυτά τα γνωρίζανε δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά.

Οι υποσχέσεις για δουλειά και λύσεις σε όλα τα προβλήματα δόθηκαν γνωρίζοντας την κατάσταση, αν τώρα δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε και λέτε ότι θα δούμε και σε 2 και 3 χρόνια θα βρεθεί λύση, δεν τσιμπάμε.

Ανεξάρτητε δήμαρχε απέδειξε πόσο ανεξάρτητος είσαι, ζήτα από την κεντρική εξουσία ότι χρειάζεσαι για να δουλέψει το μαγαζί σου, αν δεν σου τα δίνουν πέστο μας για να σε στηρίξουμε. Ως ανεξάρτητος θα πρέπει να προκηρύξεις θέσεις πλήρης και αορίστου χρόνου εργασίας.

Ανεξάρτητε δήμαρχε αν θέλεις να δουλέψεις σωστά προσέλαβε μηχανικούς στο δήμο για να κάνουν αυτοί τις μελέτες και να μην μαλώνεις στα ραδιόφωνα για το ποιος τρόπος είναι πιο σωστός, ανάθεση η διαγωνισμός αφού και οι 2 αυτοί είναι λάθος.

Ανεξάρτητε δήμαρχε αν χρειάζεσαι συντηρητή γηπέδου στην Ασπροκκλησια προσέλαβε έναν νέο του χωριού με πλήρη απασχόληση και παράλληλα με το γήπεδο θα έχει χρόνο να συντηρεί και όλο το χωριό σε θέματα καθαριότητας, αποψίλωσης, κτλ και αφήστε τα κόλπα με τα τυχαία μεροκάματα (το ίδιο πρέπει να γίνει σε όλα τα χωριά ).

Για σας που νιώθετε ευχαριστημένοι από την ανταλλαγή της ψήφου σας με 20 η 100 και 1000 ευρώ να τα χαίρεστε.

Και να σας θυμίσω και κάτι άλλο σήμερα 11 Μάη είχε πανελλαδική απεργία. Πριν από 4- 5 χρόνια είχε πέσει η 1η Μάη Κυριακή, όλα τα συνδικάτα είχαν φάει τον τόπο και η εργατική πρωτομαγιά γιορτάστηκε 10 μέρες αργότερα με πολύ μεγάλη συμμετοχή, σε αυτό βοήθησαν τα αστικά ΜΜΕ που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ, για φέτος όλοι αυτοί κάναν τουμπεκί.
Για την Καστοριά τι να πω, η περιοχή με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα αλλά παράλληλα με την χειρότερη νοοτροπία από την εργατική τάξη.
Τι να πεις και για το ανύπαρκτο εργατοϋπαλληλικό κέντρο ελεγχόμενο από τους πουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την γνωστή κασέτα να ακούγεται πάνω από την "πρεσβεία της μεγάλης Βρετανίας" και 2 αφίσες στις κολόνες απέναντι να υποκρίνονται ότι έχουν κάνει το καθήκον τους.

Και μέσα σε όλα αυτά 50 αγωνιστές του ΠΑΜΕ να θέλουν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά για να φάνε και οι υπόλοιποι μίζεροι, φοβισμένοι και υποταγμένοι άνεργοι η εργαζόμενοι.
Αυτοί οι εργαζόμενοι που κρύβονται στους χαλιέδες σε κάθε βρώμικο γουναράδικο όταν πάει για έλεγχο το ΙΚΑ. Οι υπάλληλοι στις μεγάλες επιχειρήσεις σίτισης και ένδυσης που έχουν φτάσει και στον τόπο μας και προσφέρουν τετράωρη εργασία για να νομίζουν ότι δουλεύουν. Οι αγρότες που κινδυνεύουν να τους πάρουν την γη και τα σπίτια. Οι οικοδόμοι που παλιότερα έδειχναν δυναμική και στον τόπο μας. Έχουν κλειστεί όλοι στο καβούκι τους και έχουν γίνει έρμαια στης ορέξεις της ολιγαρχίας που κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Να δω πόσο ακόμη θα αντέξετε, και πέστε μου τι φοβάστε αφού δεν έχετε να χάσετε τίποτε πλέον, σας τα έχουν πάρει όλα.

Πηγή Ζωή στο χωριό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.