Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μαυροχώρι – Bracciano Πρόγραμμα COMENIUS

Μετά την φιλοξενία Δανών Μαθητών από το Ahlmann Skolen του Sonderborg, το Γυμνάσιο Μαυροχωρίου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ανταλλαγών για την Ευρωπαϊκή συνεργασία Comenius στην οποία συμμετέχει. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη ομάδας μαθητών...
και των συνοδών τους στο Scuola Media Statale S.G. Bosco στο Bracciano της Ιταλίας από τις 3 έως τις 9 Απριλίου.

Το Bracciano είναι μια γραφική κωμόπολη στην περιοχή Latio, 32 Χιλιόμετρα από τη Ρώμη, χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Η λίμνη του Bracciano είναι λίμνη ηφαιστειακού κρατήρα, οφείλει την ύπαρξή της στην έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής πριν 40 χιλιάδες χρόνια και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Χρησιμεύει ως δεξαμενή πόσιμου νερού για την πόλη της Ρώμης και ελέγχεται από το 1986, προκειμένου να αποφευχθεί η ρύπανσή της. Απαγορεύεται η χρήση μηχανοκίνητων σκαφών, εκτός από τους επαγγελματίες ψαράδες και την αστυνομία, και υπάρχει κεντρικό σύστημα αποχέτευσης για όλες τις παρόχθιες πόλεις και οικισμούς προκειμένου όλα τα λύματα να διοχετεύονται μακριά από τη λίμνη για να μην αλλοιωθεί η ποιότητα του νερού. Το γεγονός αυτό καθιστά τη λίμνη του Bracciano μια από τις καθαρότερες λίμνες της Ιταλίας.

Η έλλειψη μηχανοκίνητων και η καθαρότητα του νερού ευνοεί την ιστιοπλοΐα , το κανό-καγιάκ και την κολύμβηση και για μεγαλύτερη προστασία η λίμνη και τα περίχωρά της αποτελούν τα τελευταία χρόνια Εθνικό Περιφερειακό Πάρκο.

Κατά τις ημέρες της παραμονής της στο Bracciano η ομάδα του Μαυροχωρίου παρακολούθησε τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου, ενημερώθηκε για το σύστημα εκπαίδευσης και όλοι οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες όπως αθλητικούς αγώνες και παραδοσιακούς χορούς.

Μέσα από τις εξορμήσεις στη γύρω περιοχή όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου, το μεσαιωνικό κάστρο του Bracciano καθώς και να επισκεφτούν τα αρχαιολογικά και χριστιανικά μνημεία στη γειτονική Ρώμη με την πολύ πλούσια ιστορία της.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.