Σάββατο 2 Απριλίου 2011

5500 φωτοτυπίες κατά μέσο όρο για κάθε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και 900 για κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής


Σε μια εποχή που το διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων που σχετίζονται με την ταχύτητα, την ποιότητα και κυρίως τις δωρεάν υπηρεσίες , κάποιοι στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας συνεχίζουν να λειτουργούν με παραδοσιακές συνταγές, άκρως επιβαρυντικές για τα δημόσια ταμεία.

Συγκεκριμένα για τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας χρειάστηκαν 5.253 φωτοτυπίες (103 σελ. Χ 51 μέλη) προκειμένου να ενημερωθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, τη στιγμή που όλο το προαναφερθέν υλικό θα μπορούσε να αποσταλεί εντελώς ανέξοδα με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν υπολογίσουμε ότι η μέση τιμή πώλησης ανά φωτοτυπία στην αγορά κυμαίνεται γύρω στα 0,07 ευρώ, συμπεραίνουμε ότι το συνολικό κόστος αυτής της πρακτικής ανέρχεται στα 367 ευρώ/ανά συνεδρίαση (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα courier που απαιτούνται για την παράδοση του σχετικού υλικού σε κάθε περιφερειακό σύμβουλο ξεχωριστά).

Αντίστοιχα για κάθε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής απαιτούνται 900 φωτοτυπίες (150 σελ. κατά μέσο όρο Χ 9 μέλη), σύνολο 94, 50 ευρώ/συνεδρίαση (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα courier που απαιτούνται για την παράδοση του σχετικού υλικού σε καθένα από τα μέλη της επιτροπής).

Σε πείσμα των καιρών, κάποιοι εξακολουθούν να προτείνουν την κρατική «δίαιτα».

Μπέτσκας : Δεν είναι μόνο τα λεφτά αλλά και η σπατάλη χαρτιού.Καμία ευαισθησία προς το περιβάλλον.
Σκεφτείτε σε όλη την Ελλάδα τι γίνεται και πόσο χαρτί πετάμε τζάμπα για μια μόνο συνεδρίαση.(Αν ακολουθείτε όπως στην Δυτική Μακεδονία η ίδια λογική.)


Πηγή:Κozan.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.