Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Bob Marley: Η τελευταία του συναυλία σε 2πλο Album


Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1980, ο Bob Marley κατέρρευσε ενώ έκανε τζόκιν στη Νέα Υόρκη. Δύο νύχτες αργότερα, έδινε μια sold-out παράσταση – που ήταν και η τελευταία συναυλία του Marley, πριν πεθάνει από καρκίνο το 1981-, παρά την επιμονή όλων... να ακυρώσει την εμφάνισή του.

Ο Marley δεν ήθελε να κάνει πίσω, ούτε να απογοητεύσει το κοινό του.


Κι αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο της ζωντανής ηχογράφησης από το Stanley Theatre του Pittsburgh της Pennsylvania.

Η πρόκληση, η απείθεια και η ανυπακοή, το πείσμα που τον διακατέχει, ενώ ερμηνεύει τα τραγούδια του-συνθήματα. 30 χρόνια μετά, από τότε που ο Marley τραγουδούσε το «No Woman, No Cry», το «Jamming» καθώς και το ανυπέρβλητο «Exodus», από το ομώνυμο album του 1997 που έκανε γνωστή τη ρέγκε σε ολόκληρο τον κόσμο, η ζωντανή ηχογράφηση από το Stanley Theatre «αποτυπώνει» το πνεύμα του ανυπότακτου καλλιτέχνη και τον κόσμο του.
Διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, 2CD/3LP/και digital, το album «BOB MARLEY & THE WAILERS-LIVE FOREVER» ζωντανεύει ένα μυθικό βράδυ.

Το δεκασέλιδο booklet της deluxe έκδοσης περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορική συναυλία κι ανέκδοτες φωτογραφίες του καλλιτέχνη και της μπάντας του.
«Live Forever» tracklist:
CD 1
01. GREETINGS
02. NATURAL MYSTIC
03. POSITIVE VIBRATION
04. BURNIN’ AND LOOTIN’
05. THEM BELLY FULL
06. THE HEATHEN
07. RUNNING AWAY
08. CRAZY BALDHEAD
09. WAR/NO MORE TROUBLE
10. ZIMBABWE
11. ZION TRAIN
12. NO WOMAN NO CRY

CD 2
1. JAMMING
2. EXODUS
3. REDEMPTION SONG
4. COMING IN FROM THE COLD
5. COULD YOU BE LOVED
6. IS THIS LOVE
7. WORK
8. GET UP STAND UP

Πηγή: on-news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.