Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γυμνάσιο Μαυροχωρίου φιλοξένησε Δανούς μαθητές


Ομάδα μαθητών και καθηγητών από το Sonderborg της Δανίας φιλοξένησε την περίοδο 13-18 Μαρτίου, το Γυμνάσιο Μαυροχωρίου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας σχολείων COMENIUS. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά σχολεία... από πέντε χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Δανία και Ρουμανία. Τα θέματα στα οποία συνεργάζονται το παραπάνω σχολεία αφορούν το Περιβάλλον με γενικό τίτλο το Ισπανικό (OLE) από τα αρχικά του τίτλου «Our Local Environments» .
Η ομάδα του κάθε σχολείου εξετάζει μια διακεκριμένη πτυχή όπως : χλωρίδα και πανίδα, ενέργεια, νερό, διατροφή ώστε οι εργασίες όλων να ανέβουν σε κοινή Ιστοσελίδα και να είναι προσιτές στους μαθητές όλων των σχολείων.
Οι Δανοί μαθητές παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου μας , ενημερώθηκαν για το σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα και παρουσίασαν τους τρόπους που έχουν αναπτυχθεί στη Δανία για την αξιοποίηση φυσικών πηγών ενέργειας.
Έμειναν ενθουσιασμένοι από την περιήγηση στα αξιοθέατα γύρω από τη λίμνη καθώς και την πλούσια ιστορία του τόπου όπως την είδαν μέσα από τα μνημεία, τις βυζαντινές εκκλησίες και το αρχοντικά που επισκέφτηκαν.
Διαπίστωσαν τη χρησιμότητα παρόμοιων προγραμμάτων για την ανταλλαγή εμπειριών και την ευαισθητοποίηση των παιδιών (στη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων) για την διαφύλαξη την προστασία και τη βελτίωση των συνθηκών του περιβάλλοντος.
Μετά την αναχώρηση των Δανών το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την επίσκεψη ομάδας μαθητών του Γυμνασίου Μαυροχωρίου στην πόλη Bracciano της Ιταλίας στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: neakastoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.