Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Kαστοριά: Το 35% αγγίζει η πτώση του Τζίρου στα εμπορικά καταστήματα


Η πτώση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα της Καστοριάς φθάνει το 30 με 35 % συγκριτικά με πέρσι την αντίστοιχη περίοδο των εκπτώσεων, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο.


Η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη με εξαίρεση το πρώτο τετραήμερο των εκπτώσεων παρόλο που τα ποσοστά των εκπτώσεων φθάνουν το 65%, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς Βαγγέλης Πανταζής.

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Ναούμ Μαρκόπουλος, την τελευταία διετία στην ακριτική περιοχή άνοιξαν 200 νέες εμπορικές επιχειρήσεις και έβαλαν λουκέτο 143. Ανέφερε ότι στο άνοιγμα νέων εμπορικών επιχειρήσεων στην περιοχή συνέβαλε σημαντικά η υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης νέων επιχειρήσεων.

Στον κλάδο της γουνοποιίας δεν παρουσιάζεται η ίδια εικόνα σε ότι αφορά το άνοιγμα και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Την τελευταία πενταετία στον τομέα της μεταποίησης οι επιχειρήσεις που έκλεισαν ήταν περισσότερες από αυτές που άνοιξαν με την κατάσταση, ωστόσο να σταθεροποιείται το τελευταίο διάστημα. Οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις που έκλεισαν ήταν κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.

Πηγή:findkastoria

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.