Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Καστοριά :Χαμός με τις καταγγελίες για το κάπνισμα


Χαμός με πολλές καταγγελίες και αντιπαραθέσεις σημειώνονται το τελευταίο καιρό σε μαγαζία της πόλης με αφορμή τα μέτρα για την απαγόρευση του τσιγάρου.
Ως γνωστό και όπως ειπώθηκε και στην σύσκεψη μεταξύ των ιδιοκτητών των καφέ και του Δημάρχου τα καταστήματα δεν μπορούν και δεν σκοπεύουν να εφαρμόσουν το μέτρο καθώς κάτι τέτοιο έχει άμεσες επιπτώσεις στην κίνηση των μαγαζιών τους. Είναι αλήθεια ότι όσοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν το μέτρο έχασαν κόσμο και τα μαγαζιά τους να είναι άδεια. Ειδικά τα εστιατόρια της πόλης δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα καθώς ο κόσμος προτιμούσε τα αντίστοιχα της περιφέρειας που δεν εφάρμοζαν το νόμο και όπως είπε και ο δήμαρχος δεν μπορούν να τα ελέγξουν..
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να συνεχίζετε το κάπνισμα στα καταστήματα με αυτοσχέδια τασάκια..
Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος και μάλιστα προχωρούν σε καταγγελίες..
Σήμερα Κυριακή σε εστιατόριο της πόλης πελάτισσα έκανε καταγγελία για το μαγαζί που έτρωγε ενώ λίγες μέρες πριν θαμώνας καφετέριας κάλεσε την Δημοτική Αστυνομία για πελάτες που κάπνιζαν. Μάλιστα στη θέα των δημοτικών αστυνομικών οι υπεύθυνοι του μαγαζιού και οι θαμώνες αντέδρασαν έντονα..
Οι δημοτικοί υπάλληλοι που ήταν υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται εκεί καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία αποκάλυψαν ότι κάποιος πελάτης τους ειδοποίησε. Οι θαμώνες έγιναν έξαλλοι και αμέσως τον αναζήτησαν .Όταν αποκαλύφθηκε ο καταγγέλλων υπήρξε έντονη λογομαχία..
Όμως δεν είναι μόνο οι πελάτες που καταγγέλλουν τα καταστήματα αλλά όπως συζητήθηκε και πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο ο ένας "καρφώνει" τον άλλον..
Τέλος εκτός από τα καταστήματα το τσιγάρο συνεχίζεται και στα δημόσια κτίρια..
Υπάλληλοι της πρώην Νομαρχίας καπνίζουν κολλημένοι στα παράθυρα ενώ με τα τσιγάρα στα χέρια βρίσκονται υπάλληλοι και επισκέπτες στο πρώην δημοτικό μέγαρο Αγίας Τριάδας..
Αλήθεια πως θα εφαρμόσει το νόμο ο δήμος όταν στα δημόσια κτίρια συνεχίζεται το κάπνισμα;.
Επίσης κάθε πότε γίνονται έλεγχοι σε μαγαζιά της περιφέρειας; Ο νόμος και οι έλεγχοι θα ισχύουν μόνο για την πόλη;
Υπάρχει καταρχήν διάθεση από το δήμο να εφαρμοστεί ή όχι;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ.Η ΕΙΣΑΓΕΛΛΕΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΟΙ ''ΕΞΥΠΝΟΙ'' ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ''ΒΛΑΚΕΣ'' ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ.ΚΑΠΟΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.Η ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ Η ΟΧΙ

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.