Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ευρωβαρόμετρο: Οι μισοί Έλληνες δεν κάνουν όνειρα για το μέλλον


Απογοήτευση, ανασφάλεια και ψυχολογική «παράλυση» νιώθουν οι Έλληνες, που τους έχει «τσακίσει» η κρίση.

Στοιχεία – σοκ από το Ευρωβαρόμετρο δείχνουν ότι περίπου ένας στους δύο Έλληνες (ποσοστό 54%) δεν μπορεί να κάνει όνειρο για το μέλλον, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί, ενώ ένας στους δύο πολίτες (περίπου το 51% των ερωτηθέντων) είναι δυσαρεστημένος από την καθημερινή του ζωή.

Η απαισιοδοξία για την διάσωση της Ελλάδας χτυπάει κόκκινο με το μόλις 7% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει.

Ελάχιστοι (περίπου 25%) είναι οι ευτυχείς, που νιώθουν ικανοποίηση από την δική τους προσωπική και επαγγελματική κατάσταση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 93% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ των μεταρρυθμίσεων, ζητώντας να φορολογηθούν ακριβότερα τα κέρδη των επιχειρήσεων.

«Κόκκινο» χτυπάει ακόμα η δυσπιστία των Ελλήνων (93%) απέναντι στα κόμματα και γενικότερα σε όλους τους φορείς που έχουν να κάνουν με την πολιτική. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη και οι περισσότεροι πολίτες θα προτιμούσαν να παίρνει τις αποφάσεις για την χώρα μας η Ε.Ε. (ποσοστό 74%), γιατί νιώθουν πιο ασφαλείς, ενώ αλλιώς θα ήθελαν να μην παίρνει… κανένας απόφαση για το μέλλον της χώρας!

Τέλος, εννιά στους δέκα Έλληνες, Ιρλανδούς και Ισπανούς είναι οι πλέον δυσαρεστημένοι της Ε.Ε.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.