Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

«Καλπάζει» η νέα γρίπη .Πολλά τα περιστατικά και στην Καστοριά


Καλπάζει η γρίπη στη χώρα μας, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο, άλλοι 8 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης Η1Ν1, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 82.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας οι οποίοι υπολογίζονται σήμερα στους 127.
Η έξαρση της γρίπης Η1Ν1 είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η λίστα αναμονής των ασθενών για εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Στην Καστοριά τα θύματα της νέας γρίπης είναι 2 γυναίκες και ένας άνδρας.Ενώ σε μονάδα της εντατικής θεραπείας της Θεσ/νίκης βρίσκονται άλλα δύο άτομα απο την Καστοριά.Στην πόλη μας η γρίπη παραγματικά θερίζει με πάρα πολλά περιστατικά.Η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο και έχει πλήξει και πολλά μικρά παιδιά.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση γιατρού που έλεγε οτι αυτή την εποχή 8 στα 10 περιστατικά έχουν τον ιό.
Ωστόσο οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι καθώς και τα παιδία αντιμετωπίζουν την νέα γρίπη όπως την κοινή και πολλές φορές χωρίς να συμβουλευτούν γιατρό. Μεγάλη προσοχή όμως χρειάζεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με χρόνια προβλήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.