Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αντιπαράθεση για το υπαίθριο εμπόριο στην πόλη της Καστοριάς


Φασολοπαραγωγοι- υπαίθριοι πωλητές από περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ζήτησαν προχθες Τρίτη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να τους δοθεί χώρος στην πόλη Καστοριάς, προκειμένου να πωλούν τα προϊόντα τους.

Αναφέρουν ότι διαθέτουν την άδεια για υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο και υπογραμμίζουν ότι οι χώροι που έχουν δοθεί από το Δήμο σε κάποιους φασολοπαραγωγούς είναι μακριά από κεντρικά σημεία της πόλης. Ο αντιδήμαρχος Καστοριάς, Παύλος Κενανίδης ζήτησε να τηρηθεί η νομοθεσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι με απόφαση που πήρε το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο καθορίστηκαν συγκεκριμένες θέσεις, στις οποίες οι φασολοπαραγωγοί μπορούν νόμιμα να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Την αντίθεση τους με τον συγκεκριμένο τρόπο πώλησης προϊόντων δηλώνουν οι καταστηματάρχες γούνας και δέρματος, παραδοσιακών και τουριστικών ειδών της περιοχής και κάνουν λόγο για άνισο ανταγωνισμό. Υποστηρίζουν παράλληλα ότι τα προϊόντα αυτά είναι αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης και δυσφημείται έτσι η περιοχή. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.