Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή των Εργατικών Κέντρων Πτολεμαϊδας και Καστοριάς στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη σήραγγα της Κλεισούρας.


Για περισσότερα από 20 χρόνια, πάγιο αίτημα των κατοίκων Καστοριάς & Πτολεμαίδας αποτελεί η οδική σύνδεση των δυο πόλεων και περιοχών, με παράκαμψη των ενδιάμεσων ορεινών διαδρομών, μέσω της σήραγγας της Κλεισούρας. Με την ένταξη... του έργου στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας, άξονας 7 (τεχν. Βοήθεια) μέτρο 7.4 (μελέτη ωρίμανσης &προετοιμασίας) απόφαση 1026/7‐2‐2007 προϋπολογισμού 2 εκ Ε η μελέτη του έργου πήρε επιτέλους το δρόμο της.

Η δημοπράτηση του έργου (1,6 εκ Ε με την έκπτωση) προέβλεπε καθαρό χρόνο ολοκλήρωσης της μελέτης 13 μήνες.

Ο επιπλέον χρόνος που απαιτούνταν από τις υπηρεσίες της Ν.Α. Καστοριάς (Εφορία προϊστορικών & Βυζαντινών αρχαιοτήτων, Δασαρχείο, απόφαση Ν.Σ. Καστοριάς για τυχόν ενστάσεις και θετική γνωμοδότηση) ολοκληρώθηκε σε δυο μόνον μήνες.

Με το υπ’ αρ. 112817/3267/17‐11‐2009 η περιφέρεια Δ.Μ. παρέλαβε το φάκελο και τον παρέδωσε στη διεύθυνση περιβάλλοντος & χωροταξίας για διεκπεραίωση (αρμόδιος κ Δ. Γαζής), με την υποχρέωση να απαντήσει σε 30 ημέρες.

Είμαστε στο 2ο χρόνο και καμία απόφαση της εν λόγω υπηρεσίας της Π.Δ.Μ. δεν υπάρχει δυστυχώς.

Είναι γνωστό ότι όλα τα έργα του 3ου ΠΕΠ με την αδειοδότηση περνούν υποχρεωτικά στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση και εκτέλεση.

Η σήραγγα Κλεισούρας κ περιφερειάρχη, αποτελεί δημόσια προσωπική προεκλογική υπόσχεση ‐ υποχρέωσή σας και περιμένουμε άμεσα (χθες) την καταλυτική σας παρέμβαση, για την ολοκλήρωση της μελέτης και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση των υπηρεσιών σας, ξεπέρασε τα όρια και της κωλυσιεργίας και αποτελεί προσβολή και πρόκληση τόσο για τα Εργατικά μας Κέντρα και τους άλλους φορείς, όσο και κύρια για το λαό των δυο περιοχών. Η υπομονή έχει όρια ……



Για τα Δ.Σ. των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΠΤΟΛ/ΔΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ





ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Πηγή: kozani.tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.