Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Aντιδρούν στην διαφήμιση γούνας απο το Μega



Ντροπή στο MEGA channel και στην εκπομπή "Πρωϊνό μου"
Στο mega πρωινό ,διαφήμισαν ΓΟΥΝΕΣ ,όχι συνθετικές αλλά κανονικές.
Για να πάρει χρήματα το Μέγκα δεν δίστασε να διαφημίσει αυτή την εγκληματική ενέργεια που λέγεται εμπόριο γούνας.

Για να δούμε λοιπόν τι σημαίνει "ΓΟΥΝΑ"
Πάνω απο 50 εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται καθε χρονιά (χωρίς να βάζουμε και τα κουνελάκια) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τις πιο βιαιες μεθόδους, προκειμένου να μετατραπουν σε "μοδάτη" γουνα στους ωμους μιας γυναικας η ενος ανδρα που δεν ασχολειται με το πώς έφτασαν εκει η που πιστευει αφελως οτι σκοτώνονται με ήπιες μεθοδους.
Τα ζωα που εχουν σφαγιαστει για να γινουν γουνα εχουν πλέον ξεχαστει σαν ζωα και οταν λεει κανεις τη λεξη βιζόν το μονο που σκεφτεται ειναι η γουνα. Κι ομως αυτα υποφερουν φριχτα καθε μέρα σκοτωνονται με το φριχτότερο τροπο και κανεις δεν αναρωτιεται γι αυτα. Αυτα γινονται σε μια εποχη που η τεχνολογια των υφασματων εχει προχωρησει απιστευτα και βρισκει κανεις υπεροχες τεχνητες γουνες, ζεστα μπουφαν και παλτο και πολύ ομορφες συνθετικές ανθεκτικές τσαντες σε πολύ ομορφα σχεδια.
Η χρησιμοποιηση ζωων λοιπον ενω ειναι ενα τελειως αχρηστο πιά αντιθετα συνεχιζει να προβαλεται σαν ενα πολύτελες προιον και να συνδεεται με το υποτιθεμενο στατους αυτων που την φορούν με αποτελεσμα τα ζώα να συνεχιζουν να σκοτώνονται καθημερινά.
Αριθμός Ζώων που χρειάζονται για ΕΝΑ μονο γούνινο παλτό:
12-15 Λύνξ
10-15 Λύκοι ή Κογιότ
15-20 Αλεπούδες
60-80 Μίνξ
27-30 Ρακούν
10-12 Κάστορες
60-100 Σκίουροι
...!!!
Τα μίνκ, αγαπούν να κολυμπούν και βρίσκονται πάντα κοντά σε νερό. Είναι μοναχικά ζώα και ταξιδεύουν συχνά μεγάλες αποστάσεις, χρησιμοποιούν και τις φωλιές άλλων ζώων σαν πανδοχείο. Τα μινκ τα παγιδεύουν και τα σκοτώνουν, αφού πρώτα τα φυλακίσουν σε μικρά κλουβιά, χωρίς να τους παρέχεται η δυνατότητα να μπουν στο νερό, στερώντας τους έτσι τη φυσική τους επιθυμία για κολύμπι και περιπλάνηση. Απελπισμένα τα μινκ, χτυπούν το κεφάλι τους στα κάγκελα, σαν τους ψυχικά διαταραγμένους ασθενείς.
Επικρατεί η άποψη ότι αν το συγκεκριμένο συμπαθές ζωάκι γδαρθεί ζωντανό, θα είναι καλύτερη η ποιότητα της γoύνας του. Υποφέρουν 18 λεπτά μέχρι να ξεψυχησουν αφού,μετά τον αποτρόπαο βασανισμό,δεν τα σκοτώνουν αλλά τα αφήνουν να καταλήξουν στους φρικτούς πόνους τους.
Σε ένα χρόνο στην Καστοριά θα σφαχτούν 3 000 000 μινκ...

Πηγή: tro-ma-ktiko

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H KASTORIA EKTREFEI ZWA DEN TA SKOTWNEI! TOTE DEN 8A PREPEI NA TRWME KAI KREATA, KAI AYTA VASANISMO TRAVOYN!!!!

Ανώνυμος είπε...

me 15-20 alepoudes ftiaxneis gouna gia ton koloso tin rodou kai oxi gia kamia kurioula...
to idio kai me 80 mink
me basi auto sumperainw oti kai ta alla noumera einai uperbolika bgalmena apo tin fantasia tou grafwnta.
opoios to egrapse auto den kserei ti leei kai upervalei eskemena gia na dimiourgisei entyposeis

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.