Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς. Δελτίο τύπου για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου.


Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς διερωτάται για τους λόγους και στόχους της ψήφισης της απαράδεκτης τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας που αφορά την .
Απροκάλυπτα και χωρίς μελέτη το άρθρο 34 του νόμου 3896/2010 με την υποτιθέμενη αναβάθμιση οδηγεί το Νοσοκομείο Καστοριάς σε υποβάθμιση και υπολειτουργία ( αδυναμία εφημεριών όλο το μήνα ) και τους κατοίκους του Νομού μας σε μια νέα ταλαιπωρία και δυστυχώς με οικονομικές διαστάσεις.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι εκάστοτε κυβερνώντες στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας , αψήφιστα και χωρίς προηγουμένη μελέτη της πραγματικής κατάστασης, φέρνουν τροπολογίες που οι επιπτώσεις τους είναι καταστροφικές. Πλέον μας γεννάται η απορία πως αυτές οι τροπολογίες ψηφίζονται στην Βουλή πέραν των εμπνευστών – εισηγητών.


Θυμίζουμε όμως σε όλους τις θεμελιώδεις αρχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως τις προσδιόρισαν οι δημιουργοί του.
¨ Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που δεν υπακούει στους νόμους του κέρδους και του κόστους. Κάθε πολίτης ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του θέση και τον τόπο διαμονής του, έχει το ίδιο δικαίωμα για ίση και υψηλού επιπέδου περίθαλψη και κοινωνική φροντίδα. Η προστασία της υγείας είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και υλοποιείται από ενιαίο, αποκεντρωμένο και δημοκρατικό σύστημα υγείας. ¨
Γι΄ αυτό οι Εργαζόμενοι του νομού μας και όχι μόνον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την απόσυρση της Νομοθετικής απόφασης .
Την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό για ακόμη καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες υγείας.
Επιτέλους κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την Νομοθετική απόφαση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο υπουργός Υγείας παραπλανήθηκε από κάποιους ανεπαρκείς συμβούλους του, καιρός να τους ξεκουράσει.
Δηλώνουμε ότι το αγαθό της υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους μας και όσοι επιδιώκουν να απαξιώσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα μας βρουν απέναντι τους.
Τέλος είμαστε υπέρ ενός Καλλικράτη στο χώρο της Υγείας, που θα στελεχώνει και θα εξοπλίζει πλήρως το Νοσοκομείο Καστοριάς, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση στην πράξη και επί της ουσίας και την ένταξη στην Β΄ ζώνη, χωρίς καμιά παρενέργεια στην λειτουργία του και όχι σε ένα Νοσοκομείο που θα συγχωνευτεί ή θα ενταχθεί λειτουργικά με άλλο κοντινό Νοσοκομείο της περιοχής μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΚΟΣΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.