Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο «Κυνόδοντας» δαγκώνει τον θείο Οσκαρ


Τριάντα τρία χρόνια μετά την «Ιφιγένεια», μια ελληνική ταινία με την υπογραφή του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί το ξενόγλωσσο βραβείο.
«Η είδηση ότι η ταινία “Κυνόδοντας” του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίαςξεπερνά κατά πολύ τον χώρο του κινηματογράφου, των τεχνών, του πολιτισμού. Αφορά ολόκληρη τη χώρα, τους ανθρώπους της, τη νέα γενιά δημιουργών που ενσαρκώνουν το “ναι, γίνεται” σε μια δύσκολη εποχή. Δεν θα πω ότι η είδηση αυτή δείχνει ότι γίνονται θαύματα, γιατί η επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται στη σκληρή δουλειά, το ταλέντο και τις ανεξάντλητες δυνατότητές του. Δυνατότητες που χαρακτηρίζουν τις δημιουργικές δυνάμεις που οδηγούν την Ελλάδα σε μια νέα εποχή, δυνάμεις που αξίζουν τη στήριξή μας και την έχουν. Γιώργο, μπράβο». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης 25 Ιανουαρίου, έχοντας μάθει από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για την υποψηφιότητα της ταινίας «Κυνόδοντας» του Λάνθιμου στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η επιτυχία της ταινίας είναι όντως τεράστια καθώς η τελευταία φορά που ελληνική παραγωγή είχε βρεθεί στην πεντάδα των υποψηφίων για το ξενόγλωσσο Οσκαρ ήταν το 1978 με την «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη . Και μόνο που κατάφερε να βρεθεί τόσο ψηλά ο «Κυνόδοντας» είναι σαν να έχει κερδίσει.

ΠΗΓΗ:tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.