Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Λίγα λόγια για τα Ραγκουτσάρια


Τέλος τα Ραγκουτσάρια , ραντεβού του χρόνου...
Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις δυσοίωνες προβλέψςεις για το 2011 ,τα Ραγκουτσάρια απέδειξαν την αντοχή τους στο χρόνο..
Αν και το κλίμα των εορτών στη πόλη απο τις παραμονές Χριστουγέννων μέχρι τα Ραγκουτσάρια δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότρερες εποχές όπου ο κόσμος ξεφάντωνε όλο το 15νθήμερο.
Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης άλλα και στα κέντρα διασκέδασης και εστίασης ήταν μειωμένη..Επίσης τα ξενοδοχεία δεν είχαν μεγάλη πληρότητα παρα μόνο το διήμερο 6-7 Ιανουαρίου όπου και η πληρότητα άγγιξε το 100%.
Η παράδοση όμως συνεχίστηκε και τα Ραγκουτσάρια έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους ...
Έχω την εντύπωση όμως οτι φέτος ήταν κάτι διαφορετικό..Σαν όλο το καιρό να περιμέναμε τα Ραγκουτσάρια για να ξεσπάσουμε , να ξεδώσουμε να γλεντήσουμε όλοι μαζί...
Να πούμε εδώ ένα μπράβο στους ανθρώπους της ΔΗ.ΠΕ.ΚΑ που έτρεξαν όλο το καιρό για τη σωστή οργάνωση αλλά και προβολή του εθίμου σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
Επίσης, υπήρξαν μπουλούκια που ενισχύθηκαν οικονομικά για να συμμετέχουν στο γλέντι που είχε στηθεί στους δρόμους της πόλης..
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους συλλόγους που κάθε χρόνο κρατάνε το έθιμο ψηλά..
Ελπίζουμε ότι, η νέα δημοτική αρχή του χρόνου θα συμβάλει και αυτή προς την σωστή κατεύθυνση.Τόσο στη προβολή όσο και στην οργάνωση. Μπορεί ο στολισμός να ήταν κακόγουστος αλλά δεν επηρέασε τους Καστοριανούς να γλεντήσουν..Του χρόνου όμως ας το ξανασκεφτούν καλύτερα.Σε σωστή κατεύθυνση πάντως η μείωση των κατηγοριών που βραβεύονται και ειδικά των σχολείων.Δεν χρειάζεται να υπάρχει ανταγωνισμός...
Ραντεβού του χρόνου με περισσότερο κέφι και διάθεση...Καλή χρονιά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.