Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Χαραλαμπίδης-πρόεδρος ΤΕΙ: «Προς ένα ίδρυμα στη Δυτ. Μακεδονία»!


«Φωτιές» αναμένεται να ανάψει και πάλι στο χώρο του Πανεπιστημίου αλλά και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η χθεσινή δήλωση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, του προέδρου του ΤΕΙ Γιώργου Χαραλαμπίδη πως, ουσιαστικά, οδεύουμε προς ένα μόνο Ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας! Την ώρα, μάλιστα, που αύριο ξεκινούν νέες καταλήψεις στα δυο τμήματα του ΑΕΙ, οι δηλώσεις του κ. Χαραλαμπίδη ανοίγουν και νέο κύκλο συζητήσεων!

Σύμφωνα με τον «Πρωινό Λόγο» (ρεπορτάζ της Βασιλικής Σάφη) ο κ. Χαραλαμπίδης, αναφορικά με τις συζητήσεις που έγιναν για συγχωνεύσεις τμημάτων στα πλαίσια του λεγόμενου «Καλλικράτη» της ανώτατης εκπαίδευσης , τις μετονομασίες, μεταφορές τμημάτων ή ακόμα και τη συνένωση του Πανεπιστημίου – ΤΕΙ, μετά από δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Μανωλόπουλου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο πρόσφατο παρελθόν, τόνισε τα εξής: «Εάν λάβει κανείς υπόψιν του τις συζητήσεις που γίνονται στα πλαίσια του εξορθολογισμού και του συμμαζέματος των τμημάτων, της γενίκευσης του αντικειμένου τμημάτων που έχουν ένα μικρό τμήμα της αγοράς και στα πλαίσια αυτού του σεναρίου, να υπάρχει δηλαδή ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα σε κάθε περιφέρεια, η Δυτική Μακεδονία οδεύει προς ένα ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης. Επομένως η συνένωση πανεπιστημίου και ΤΕΙ, είναι μια εκ των ουκ άνευ συζήτηση και η πρόταση προκειμένου να υπάρξει βιωσιμότητα και για τα δύο ιδρύματα. Κυρίως για το πανεπιστήμιο που έχει έλλειψη υποδομών , κτηριακών κ.λπ. και δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί και της τραγικές περικοπές δαπανών και δημοσιών επενδύσεων».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την λεγόμενη συνένωση, έκανε λόγο για «πείραμα», μια «υπόθεση – πιλότος που έχει συζητηθεί σε κεντρικό επίπεδο για τα περιφερειακά ιδρύματα που έχουν προβλήματα επιβίωσης, και τα οποία έχουν 1-3 τμήματα στο σύνολό τους». Είναι πολύ λογικό, όπως υποστήριξε, όπου υπάρχουν δύο τέτοια ιδρύματα να υπάρξει μια συνένωση ή συνεννόηση και αυτά τα ιδρύματα «να βαδίσουν στο μέλλον μαζί». Προσέθεσε πως «ηττημένοι δεν υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση, στην πορεία συνένωσης των ιδρυμάτων. Αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου, σε ό,τι αφορά τις δομές, και σε συνάρτηση με τον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών».

Πηγή:kozanimedia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.