Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Θάνατος 7χρονου κοριτσιού Ρομά από αστυνομικό της ΔΙΑΣ


Ενταση επικρατεί στην οδό Κύπρου στο Μενίδι όπου περισσότεροι απο 100 Ρομά, κάτοικοι της περιοχής, πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Αφορμή είναι το γεγονός ότι νωρίτερα αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά, επτάχρονο κοριτσάκι Ρομά, το οποίο αν και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, εντούτοις εξέπνευσε. Παράλληλα οι κάτοικοι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους έχουν τοποθετήσει στο οδόστρωμα ενώ νωρίτερα κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές παρεμποδίζοντας διερχόμενη αμαξοστοιχεία του ΟΣΕ.

Το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή ενα επτάχρονο κορίτσι το οποίο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Κύπρου στην ίδια περιοχή. Όπως έγινε γνωστό ο αστυνομικός κατευθύνονταν τη στιγμή εκείνη προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να αναλάβει υπηρεσία. Ξαφνικά στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα προπορευόμενο όχημα τύπου βαν έκανε απότομο ελιγμό με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει σοβαρά το παιδί που την στιγμή εκείνη διέσχιζε το οδόστρωμα. Συγγενείς του παιδιού καταγγέλουν πως ο αστυνομικός εγκατέλειψε το παιδί αβοήθητο κάτι που ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά απο αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Νέας Ιωνίας.


Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.