Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Όλα έτοιμα για τα Ραγκουτσάρια 2011


Όλα έτοιμα για αύριο..Η πόλη στολισμένη μέσα στα "πούπουλα" οι ορχήστρες ζεσταίνονται και ο κόσμος απο σήμερα το βράδυ έτοιμος για άλλη μια χρονιά να αναβιώση ένα απο τα πιο παλιά έθιμα.
Άυριο απο τις 16:30 το μεσημέρι και επίσημα θα ξεκινήσουν τα Ραγκουτσάρια, απο το δημαρχιακό μέγαρο, μαζί με τη δημοτική αρχή ,τους δημότες, τους επισκέπτες και την συνοδεία πολλών μουσικών χάλκινων οργάνων.
Το γλέντι θα κρατήσει μέχρι το Σάββατο το βράδυ όπου και θα τελειώσει στην πλατεία Ντολτσού..
Αύριο το πρωί, μετά τον Αγιασμό των υδάτων, o Αϊ Βασίλης θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά, προσφορά του Δήμου Καστοριάς, της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης και του συλλόγου «Φίλων Καστοριανού Καρναβαλιού, Τα Ραγκουτσάρια». Ο Αι Βασίλης θα ξεκινήσει από την πλατεία Δαβάκη στις 11:30 το πρωί και στην συνέχεια θα διασχίσει την οδό Μητροπόλεως, συνοδευόμενος από ρυθμούς παραδοσιακής λαϊκής μπάντας, όπου και θα προσφέρει δώρα και Καστοριανό κρασί σε όσους συναντά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.