Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στη Βλάστη αναβιώνουν το έθιμο της Γουρουνοχαράς στις 4 & 5 Δεκεμβρίου



Στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη και ιστορική Κοινότητα Βλάστη Κοζάνης αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου της "Γουρνοχαράς", δια του οποίου γινόταν η υποδοχή των ξενιτεμένων για τις Γιορτές και το Νέο Έτος.

Στην πλατεία της Βλάστης θα αναβιώσει το έθιμο με ψητά γουρουνόπουλα, τηγανιές, λουκάνικα, πατσά, άφθονα τοπικά τυριά και πολλά κρασιά. Το κύριο έδεσμα όμως είναι οι περίφημες και πεντανόστιμες τσιγαρίδες της Βλάστης, με επίδειξη τρόπου παραγωγής τους κα προσφοράς τους προς κατανάλωση. Υπό τους ήχους τοπικής μουσικής χάλκινων οργάνων θα στηθεί τρικούβερτο διήμερο γλέντι στην πλατεία.

Την όλη οργάνωση και προσφορά των πολλών απολαυστικών και χορταστικών εδεσμάτων της αναβιούμενης "Γουρνοχαράς" έχουν οι επαγγελματίες και καταστηματάρχες της Βλάστης, σε συνεργασία με τους Κοινοτικούς άρχοντες και τους συλλογικούς φορείς, ενώ οργανωμένες εκδρομές μεγάλου αριθμού επισκεπτών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα διασφαλίζουν την επιτυχία των πλούσιων αυτών εκδηλώσεων.
Πηγή: www.giapraki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.