Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τεστ γονιμότητας για άνδρες τώρα και στο σπίτι


Ανάσα για τους απανταχού άνδρες που ανησυχούν για την γονιμότητά τους φαίνεται πως αποτελεί ένα δημιούργημα... Βρετανών επιστημόνων. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ δημιούργησαν το τεστ Fertell που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ενδιαφερόμενο στο σπίτι του, χωρίς την βοήθεια ειδικού και εντοπίζει τυχόν προβλήματα στο σπέρμα εντός περίπου μιας ώρας.

Η χρήση του Fertell είναι απλή: ο ενδιαφερόμενος εισάγει δείγμα σπέρματος και το τεστ ελέγχει κατά πόσο η ποσότητα είναι ικανή να γονιμοποιήσει ένα ωάριο. "Το να έχεις αξιόπιστα αποτελέσματα σε πρώιμο στάδιο είναι τεράστιο πλεονέκτημα", ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνών, δρ. Κρις Μπάρατ, προσθέτοντας πως το τεστ εξέτασε πάνω από 3.000 δείγματα 150 ανδρών και έπεσε διάνα στο 95% των περιπτώσεων. To Fertell, το πρώτο οικιακό τεστ για την ανδρική γονιμότητα παγκοσμίως, κυκλοφορεί σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Genosis, χωρίς ιατρική συνταγή και έναντι περίπου 116 ευρώ.

Μιμείται τον τράχηλο

Το τεστ αναγκάζει το σπέρμα να κολυμπήσει μέσα από ένα "τείχος" όμοιο με αυτό του τραχήλου της μήτρας, ενώ έχει και την θερμοκρασία του (37 βαθμούς Κελσίου) και μετρά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων που καταφέρνουν να το περάσουν.

Μετά από 75 λεπτά, τα σπερματοζωάρια που επιτυγχάνουν να περάσουν το "τείχος" σημαδεύονται με ειδικά αντισώματα. Η συσσώρευση επαρκών αντισωμάτων δημιουργεί μια κόκκινη γραμμή πάνω σε μια λωρίδα νιτροκυτταρίνης, που δείχνει το αποτέλεσμα. Η γραμμή γίνεται κόκκινη αν τα σπερματοζωάρια ξεπερνούν το όριο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δηλαδή τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ανά ml σπέρματος.

"Το τεστ εξασφαλίζει μια πρώιμη διάγνωση στα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί", τόνισε ο δρ. Μπάρατ. Παράλληλα, πρόσθεσε πως η ηλικία αποτελεί αρνητικό παράγοντα στα προβλήματα γονιμότητας και γι’ αυτό τα ζευγάρια δεν πρέπει να προτρέπονται να περιμένουν ένα χρόνο μέχρι να λάβουν κάποια θεραπεία.

Το εγκώμιο του Fertell έπλεξε και ο δρ. Άλαν Πέισι, γραμματέας της Βρετανικής Εταιρείας για την Γονιμότητα, επισημαίνοντας πως είναι πιο ανεπτυγμένο από τα τεστ που χρησιμοποιούνται σε πολλά νοσοκομεία, καθώς ελέγχει τις επιδόσεις του σπέρματος, αντί να μετρά απλά τα σπερματοζωάρια και να εξετάζει το πόσο καλά κινούνται.

Να σημειωθεί πως οι περιπτώσεις ανδρικής ανικανότητας παρουσιάζουν παγκοσμίως αυξητική τάση, ενώ μελέτες επιρρίπτουν ευθύνες στο κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, το στρες και την καθιστική ζωή.

Πηγή: 24wro.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.