Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα blue note

Πρόγραμμα της εβδομάδας στο Blue Note...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

12ος Πίθηκος



ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30

Ο 12ος Πίθηκος μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς παρουσιάζει τον νέο του δίσκο με τίτλο " 12 " σε μια σειρά live εμφανίσεων σε όλη την Ελλαδα
έχoντας πάντα δίπλα του την μοναδική PELINA, τον KRASE(DB) και τον Dj twelve, έρχονται στο Blue Note στην Καστοριά, για να νιώσεις και εσύ το μοναδικό κλίμα που επικρατεί σε καθε live.

Supporting act : Aντίθετη ροη (Dj mr. eight Snz) [από ΚΑΣΤΟΡΙΑ]
Doors Open: 21.00
προπώληση: 8 ευρώ (Tα πρώτα 60)
ταμείο: 10 ευρώ

Η προπώληση ξεκίνησε!
60 εισiτήρια στον Βάτραχο - Βόρεια παραλία
Τιμή εισιτηρίου 8ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Γιώργος Γάκης

& The Troublemakers



ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22.30



Ο Γιώργος Γάκης έχοντας μία μακροχρόνια και αμετάβλητη πορεία στα rock μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες, δημιούργησε με τη Julie Massino τους Troublemakers το Μάιο του 1993. Μετά την αποχώρησή της Julie από το συγκρότημα, ο Γιώργος κρατάει τους Troublemakers ως ένα πενταμελές κλασσικό μελωδικό rock σχήμα με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Whitesnake , Aerosmith , Bon Jovi, Deep Purple , Scorpions κ.α.

Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία την G. G. Records, από την οποία μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές : "Keep on Rock 'n' Rollin" (1989), "Pain in my ass" (1995), "Forbidden Paradise" (2000), σε μουσική και στίχους του ίδιου .

Τα τελευταία χρόνια ζει στα Γιάννενα, όπου παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το συγκρότημά του, τους Troublemakers, έχουν παίξει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας περισσότερα από 1000 live δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό.

Για 4 χρόνια διοργάνωσε το ιδιαίτερης επιτυχίας φεστιβάλ Castle Rock Festival, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και συγκροτήματα παγκοσμίου φήμης.

Σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος, είναι οι support εμφανίσεις τους σε θρυλικά ονόματα της rock όπως οι: Deep Purple, Whitesnake, Glenn Hughes, Dokken, Winger, Over the Rainbow, Twisted Sister και ο Uli Jon Roth, ενώ το 2010 έπαιξε με το συγκρότημα του support σε συναυλίες των Scorpions σε πάνω από 50000 κοινό.

Η συνεργασία τους αρχικά με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, όπως και η αντίστοιχη τον Ιούνιο του 2010, με την 60μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έδωσε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα αποτέλεσμα στο οποίο συνδυάσανε με ιδιαίτερη επιτυχία τη rock μουσική με κλασσικά ακούσματα.

Πρόσφατα τελείωσε η ηχογράφηση του νέου του άλμπουμ, με τίτλο: "Too much ain't never enough", σε μουσική και στίχους του Γ. Γάκη, που περιλαμβάνει 10 νέα τραγούδια και μία διασκευή ενός παραδοσιακού τραγουδιού. Την συμπαραγωγή και τη μίξη έχει κάνει ο Kip Winger, με guest stars τους: Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Bobby Rondinelli (Rainbow), James Kottak (Scorpions), Greg Smith (Alice Cooper, Over the Rainbow), Mark Cross (Helloween, Firewind, Outloud) και τον Γιάννη Σπάθα (Socrates). Το άλμπουμ κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 2012, από την Αμερικάνικη εταιρία Perris Records, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο!

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αποκριάτικο Disco Party του "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"
με την υποστήριξη του Blue Note, με τον D.J. Στέλιο Μιχαλούτσο
Tα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου.

Ώρα έναρξης 21.30



ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Kostas Maginas Quartet featuring

David Lynch &Nikos Kapilidis

The Rock Standards Project



ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30

Το Rock συναντα την Jazz με αφετηρια ένα προγραμμα από κομματιa των Led Zeppelin του Jimi Hendrix του Neil Young, του Bob Dylan, του Leonard Cohen και αλλων..

Υλικο παιγμενο με ενταση και ευαισθησια με ένα τροπο εμπευσμενο και πρωτοτυπο απαλλαγμενο από τις στυλιστικες συμβασεις του κάθε ειδους.

Ο Κωστας Μαγγινας (κιθαρα) συναντιεται με τον David Lynch (τενορο σαξοφωνο), τον Νικο Καπηλιδη (τυμπανα) και τον Αγαμεμνωνα Μαρδα (κοντραμπασο) όχι απλα για να διασκευασουν αυτά τα κομματια, αλλα για να τα πλησιασουν μεσα από τα μουσικα βιωματα και τις εμπειριες τους.

αλλωστε τα περισσοτερα από αυτά ρυθμικα και αρμονικα ανοιγουν νεους δρομους να εξερευνησει κανεις αυτοσχεδιαστικα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ (κιθαρα)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of Music στη Βοστώνη.

Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστωνης.

Το 1991 επεστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο « Σταυροδρόμι της Μεσόγειου » σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού.

Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικες ομάδες και συνέθεσε μουσική για θεατρο και για ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.

Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq, Olivier Gatto,Nicolas Simion κ.α.

Έχει ηχογραφήσει τρια προσωπικα CD:

"DIALOGUES" (Ano Kato records ρει 2017).

"SEVEN FOR A SECRET" (Ano Kato records ρει 2022)

"THE CALL" (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)

DAVID LYNCH (τενορο, σοπρανο σαξοφωνο)

Ο David Lynch θεωρείται ένας ευυπόληπτος μουσικός στην σημερινή Ελληνική σκηνή.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Αντζελες της Καλιφόρνιας με καταγωγές απο Ιρλανδία και Ανατολική Ευρώπη

Εχει σπουδάσει τζαζ μουσική με τους James Moody,Charles Lloyd,Ralph Bowen,και συνεργάτη του John Coltrane,Garvin Buschell.

Σε νεαρή ηλικία τιμήθηκε με μουσικά βραβεία και υποτροφίες,συνεχίζοντας τις σπούδες του στο Dick Grove Music Workshops.Αρχισε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας σε διάφορα κλαμπ,στούντιο και με μεγάλες swing ορχήστρες.

Στα 21 του χρόνια,η ανάγκη διέυρυνσης των μουσικών και προσωπικών οριζόντων τον έφερε στην Ευρώπη.Μετά απο μία παρατεταμένη περίοδο ταξιδιού,καταλάγιασε στην Αθήνα όπου ένιωσε το περιβάλλον κατάλληλο για ενδοσκόπηση και διέυρηνση.Η ακόρεστη αναζήτηση για καινούργιες και δημιουργικές φόρμες έκφρασης τον έφερε σε επαφή με μερικούς απο τους πιο ξεχωριστούς μουσικούς,συνθέτες και τραγουδιστές,απο πολλά μέρη και απο διαφορετικές παραδώσεις.Η ευαισθησία και η δημιουργικότητα,καθώς και η πρωτότυπη μουσική του προσέγγιση,χαρακτήρισαν την κάθε του συνεργασία.

Ο David,απο τότε,έχει παίξει σε αμέτρητες ηχογραφήσεις,σε πολλά soundtrack ταινιών,και υπήρξε ιδρητής η συνιδρητής πολλών συγκροτημάτων(Ισκρα,Special Request,,Human Touch,Faros,The Missing Lynch,κ.α.).Επίσης έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο,το θέατρο,ραδιόφωνο, τηλεόραση,και τον χορό.Εχει παιξει με τους,Arturo Sandoval,Trilok Gurtu,Arild Anderson,Milcho Leviev,The Temptations,Barry White,Galaxy 2 Galaxy,Joe Higgs όπως και με τους Haig Yazdjian,Ελένη Καραίνδρου,Ελλη Πασπαλά,Αλκίνοο Ιωαννίδη,Θάνο Μικρουτσικο,Γιώργο Νταλάρα,Πάυλο Σιδηρόπουλο,Κυριάκο Σφέτσα,και πόλλους άλλους.

Μεγάλη συμασία στην πορεία του αποτέλεσε η συνεργασία με τον Βασίλη Σούκα.Αυτη η εμπειρία και η μακροχρόνια επιρροή της ήταν το σταυροδρόμι που οδήγησε τον David στο βάθος του δικού του Ελληνισμού και στην ανακάλυψη της αυτούσιας εννοιας των «μουσικών του κόσμου»

Σαν σόλο καλλιτέχνης,Ο David έχει κυκλοφορήσει τρία CD: Lit'l Song,Wandering Home(ζωντανή ηχογράφηση απο το Μέγαρο Μουσικής) και Μουσική με θέα.

Το 2003,μαζί με τον Γιωργο Καλούδη,σχημάτισε το Faros, ένα ντουέττο βασισμένο σε μία πρωτότυπη μορφή στιγμαίας σύνθεσης και ενορχήστρωσης.

Το 2004 έγραψε νέες ενορχηστρώσεις σε τραγούδια του Μάνο Χατζιδάκι που ερμήνευσε η Ελλη Πασπαλά με καλεσμένους τον Blaine Reinenger,Αλκίνοο Ιωαννίδη,τους Human Touch και τους Raining Pleasure.

Απο το 2006 ο David περιοδέυει με τους ,The Missing Lynch, ερμηνεύοντας νέες συνθέσεις του και πρωτότυπα τραγούδια.

Φέτος,με αφορμή τη συνεργασία του με τον Ρομ σαξοφωνίστα,Oprica Ivancea,δημιούργησε τους Heavy Metal,ένα σύνολο πνευστών με neo-jazz και balkan ήχους.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ (τυμπανα)

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1955. Oi πρώτες του επιροες στην μουσική και η πρωτη του επαφή με την Τζαζ ήρθε σε ηλικία οκτώ χρόνων στο κατάστημα δίσκων του πατέρα του, με τους δίσκους α) του Ντραμμερ Art Blakey-The Jazz Messengers της Savoy records και β)The Cat Του Οργανίστα Jimmy Smith. Στα χρονια που ακολούθησαν, παρακολούθησε μαθήματα Μπουζουκιού, Ακορντεόν, Τρομπέτας, Φλάουτου, Πιάνου και θεωρητικών και στα 13 του χρονια άρχισε να παίζει Drums, όπου και συμμετέχει σε διάφορα ροκ γκρουπ όπως οι "Αχάτης" το '71 στην Δράμα.

Για αρκετά χρονια είναι μέλος της οικογενειακής ορχήστρας με τον πατέρα του και τα αδέλφια του, παιζωντας Ελληνικη Παραδοσιακη μουσικη. Μαθήματα drums έχει παρακολουθήσει από τους: Σ. Φωτάκη, (Θες/νικη )Αλ. Χρηστιδη,(Θες/νικη) Mickey Earnshaw ,(Βανκουβερ, Καναδα ) Max Mariash, (Σικαγο) Julian Vaughan (Θες/νικη)και τον Τάκη Μπάρμπα(Θε/νικη).
Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια με τους:Tony Williams, Jack de Johnette, Louie Bellson και Roy Burns.
Το 1985 δημιουργη μαζι με τον Κωστα Παγωνιδη την: "Ομαδα Κρουστων Θες/νικης."
Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει παιξει με διάφορες μπάντες Rock , Blues , Jazz , fusion σε διάφορα κλαμπ στην Ελλαδα , Ελβετία , Γερμανία , Γαλια. Τα τελευταία επτά χρονια έχει επικεντρωθεί στην μελέτη των Μεικτών ελληνικών μέτρων ( 5/8-7/8-9/8 κλπ.) και με την εγγραφή βιβλίου με το ίδιο αντικείμενο ,όπως επίσης ,με αφορμή αυτήν την μελέτη δημιούργησε τα παρακάτω γκρουπ: Serious Fun ( 1996 ), Ebnus jazz quintet ( 2000 ) τους Jazz Utopia ( 2001 ) και είναι μελος των "Τρειας" για την δημιουργία μουσικης με βάση αυτούς τους ρυθμούς. Για τον Ίδιο λόγο συμμετέχει στα γκρουπς που δημιουργήσανε ο Olivier Gatto και η Lydia Phillipovich Παίζοντας Γιουγκοσλάβικα παραδοσιακά τραγούδια σε τζαζ ενορχήστρωση. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Ελληνες και ξένους μουσικούς της Τζαζ και με πολλούς Ελληνες συνθέτες και τραγουδιστές στον χωρο του Ελληνικού τραγουδιού.


Selected Jazz Discography:

1-Featuring: Danny Hayes & Manny Boyd -Electric Jazz Trio

2-Flyin' to the Unknown -Marcos Alexiou

3-Litl' Song -David Lynch

4-Mythoplasia -Lefteris Christofis

5-Flame Keeper -Makis Ablianitis

6-In A Jazz Mood -Alexia

7-Bahar -Makis Ablianitis

8-Echoes (with Wallace Ronnie) -Yiorgos Fakanas

9-Arothymian -The Jazz Utopia

Jazz Artists he'd played with:

Danny Hayes, Manny Boyd, John Stabblefield, Milcho Leviev, Olivier Gatto,

Lior Yekutieli, Craig Bailey, Kenny Rampton, Alex Gollino, John Holdsworth

Fred Couderc, Stephan Barbier, Boris Blanchet, Vincent Bourjeux, Diddier Ballan

Jim Seally, Larry ''Bar''Baranek.

ΑΓΑΜΕΝΩΝ ΜΑΡΔΑΣ (ακουστικο μπασο)

Ο Αγαμέμνων Μάρδας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Από μικρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για την Jazz και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μουσικών, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Στον χώρο της ελληνικής μουσικής, έχει βρεθεί να παίζει με τον Δ.Σαββόπουλο, τον Γ.Νταλάρα, τον Δ.Ζερβουδάκη, τη Μ.Κανά, τον Π.Γαϊτάνο, τον Θ.Παπακωνσταντίνου κ.α

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.