Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Θα υλοποιηθεί και Φέτος το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

- Καλούνται οι φορείς να υποβάλουν αίτηση.
Από το τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται...
και φέτος θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων στους απόρους της Ε.Ε, έτους 2013.
Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Στην Περιφερειακή μας Ενότητα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής σε συνεργασία με τους φορείς που θα ενταχθούν σε αυτό.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των φορέων εκπροσώπησης, σύμφωνα με το ΦΕΚ 414/22-2-2013, είναι η παροχή υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως ορίζεται στο ΦΕΚ.
Ως εκ τούτου στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν:

1. Οι Δήμοι όλης της χώρας.
2. Τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.α.)
3. Τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού, Μ.Κ.Ο, κ.α.).
4. Οι Ιερές Μητροπόλεις της χώρας για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.

Οι φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Καστοριάς (τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής, γραφείο 6, 1ος όροφος, αρμόδια υπάλληλος Αφροδίτη Νασιοπούλου τηλ. 24673 50252) με την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από σήμερα
08 Μαρτίου έως 31Μαρτίου 2013.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς θα ενημερώσει με νεώτερο Δελτίο για τους φορείς που τελικά θα ενταχθούν εφέτος στο πρόγραμμα, καθώς και για τις ημερομηνίες υποβολής των δικαιολογητικών από τους πολίτες που θα μπορούν επωφεληθούν από την ανωτέρω δράση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.